Байерн Мюнхен спечели с 2:0 домакинството си на Барселона от

...
Байерн Мюнхен спечели с 2:0 домакинството си на Барселона от
Коментари Харесай

Байерн отказа Барселона за четири минути, тиха вечер за Левандовски

Байерн Мюнхен завоюва с 2:0 семейството си на Барселона от група „ С “ на Шампионска лига. Баварците нанесоха своя удар при започване на второто полувреме с голове на Люка Ернандес и Лерой Сане. По този метод немският исполин записа девета победа в последните 12 мача против този противник. Мачът бе специфичен за нападателя на Барса Роберт Левандовски, който за пръв път се завърна в Мюнхен след прехвърлянето си на " Камп Ноу " през лятото. Полякът, който изкара осем извънредно сполучливи сезона в Байерн, обаче не съумя да помогне на новия си отбор.

С този триумф баварците към този момент имат шест точки в групата и справедливо са на първото място. Второто разделят Барса и Интер с по три, а финален е Виктория Пилзен с нула.

През първото полувреме Барса игра мощно и Левандовски направи два значими пропуща - един, при който стреля над напречната греда и втори, при който негов изстрел с глава бе избавен от Мануел Нойер. В същото време Байерн насочи няколко рискови удара от границата на наказателното поле, като най-опасният бе на Марсел Забицер.

Барса стартира мощно и втората част, само че продължи с пропуските. Рафиня стреля около вратата при една от най-хубавите офанзиви на отбора. Байерн дочака момента си, като той пристигна в 50-ата минута. След центриране от корнер на Йошуа Кимих, Люка Ернандес бе оставен непокрит пред вратарското поле и засече с глава за 1:0. Попадението шокира гостите и те позволиха второ единствено четири минути по-късно. Джамал Мусиала изведе Лерой Сане и той излезе самичък против Тер Стеген, пращайки топката около него за 2:0.

Малко по-късно Барса направи най-големия си пропуск в мача, когато Левандовски даде пас на Педри и той от близка отдалеченост не съумя да уцели вратата, пращайки топката в гредата. Така баварците продължиха изумителна си серия в групите на шампионата, като към този момент в 30 следващи срещи не познават усета на провалянето.

В същото време Ливърпул пречупи Аякс с 2:1 на " Анфийлд ". " Червените " сътвориха голям брой обстановки, само че пропуснаха множеството от тях и можеха да си изпатят. Жоел Матип вкара с глава в 89-ата минута победния гол, откакто в 17-ата Мохамед Салах бе разкрил, а 10 по-късно майсторско попадение на Мохамед Кудус върна Аякс в играта.

Отборът на Юрген Клоп, който загуби пагубно с 1:4 от Наполи в първия кръг на груповата фаза, потегли напред и бомбардира противника с общо 23 удара, уцели греда, топката минаваше настрана, спасяваше и вратарят Ремко Пасвеер. Дейли Блинд пък пропусна в 74-ата минута да вкара втори гол за Аякс, като топката облиза гредата.

И по този начин пристигна мигът на Матип, а Ливърпул и " Анфийлд " си отдъхнаха.

Всички резултати:

Група А:

Ливърпул – Аякс 2:1

Група В:

Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид 2:0

Порто – Брюж 0:4

Група С:

Виктория Пилзен – Интер 0:2

Байерн Мюнхен – Барселона 2:0

Група D:

Спортинг Лисабон – Тотнъм 2:0

Марсилия – Айнтрахт Франкфурт 0:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР