Байерн Мюнхен спечели с 1:0 гостуването на РБ Лайпциг в

...
Байерн Мюнхен спечели с 1:0 гостуването на РБ Лайпциг в
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен отказа РБ Лайпциг от борбата за титлата в Бундеслигата

Байерн Мюнхен завоюва с 1:0 гостуването на Република България Лайпциг в дербито на 27-ия кръг в Бундеслигата. Така на процедура баварците отхвърлиха противника си от битката за купата. Отборът дръпна със 7 точки на върха и надали някой позволява, че може да изпусне първото място в оставащите седем кръга до края. Трите точки за отбора на Ханзи Флик донесе Леон Горецка с гол в 38-ата минута след 25-ата асистенция за сезона на Томас Мюлер.

Двубоят стартира с 3-минутно забавяне поради много куриозна обстановка - дупка в мрежата на една от вратите. Стражът на Байерн я завърза с кърпата си, само че реферите бяха безапелационни, че по този начин няма да стартира срещата. В последна сметка служите на стадиона излезе и размени кърпата със...свинска опашка. Това бе утвърдено от съдийската бригада и мачът започва.

Двата тима влязоха внимателно в дуела и вратарите скучаеха в първия четвърт час. Едва в 15-ата минута Байерн тормози домакините, като на напрежението се поддадоха първо Упомакено, а по-късно и вратарят Гулачи, само че до попадение не се стигна. Четири минути по-късно Забицер посрещна неприятно изчистена топка от бранител на гостите на границата на наказателното поле. Силният му удар обаче мина около вратата на Нойер.

 В 23-ата минута добра офанзива на Коман приключи с удар, който бе блокиран от бранилел на Лайпциг. Последва шут на съотборника му Чупо-Мотинг, който не откри очертанията на вратата.

Баварците нанесоха своя удар в 38-ата минута. Томас Мюлер се включи от дълбочина и бе открит с дълъг пас вдясно от вратата на домакините. Ветеранът върна топката към връхлитащия Леон Горецка, който от придвижване с безмилостен удар откри - 0:1.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен отхвърли Република България Лайпциг от битката за купата в Бундеслигата
Две минути преди почивката Лерой Сане можеше да удвои, откакто елегантно овладя топката и от възуха я прати във вратата, само че Гулачи мазета в корнер. От последвалото центриране се възползва Чупо-Мотинг, който обаче стреля право в ръцете на стража на Лайпциг.

Второто полувреме стартира с по-активна игра на домакините и още в първите пет минути резултатът можеше да бъде подравнен. Най-напред рикошет оказа помощ на Нкунку да насочи удар, който мина около вратата. Секунди по-късно Забицер с атрактивен непряк удар не откри задачата. Най-чистото състояние обаче пропиля Дани Олмо в 52-ата минута. След многоходова офанзива пред него се откри страхотна опция да шутира от наказателното поле, само че мерникът му изневери.

В 56-ата минута Лайпциг най-накрая стигна до прецизен удар посредством Марсел Забицер, който обаче не затрудни Мануел Нойер. Пак той шутира три минути по-късно и този път затрудни стража на Байерн, който обаче мазета влизащата под гредата топка. Домакините продължиха да натискат, само че все по-трудно стигаха до завъшващ удар. След 70-ата минута играта се изравни и малко по-късно Томас Мюлер можеше да постави точка на разногласието. Ветеранът се измъкна по прелестен метод от отбраната и насочи удар по диагонала, който мина около дясната греда на Гулачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР