Байерн (Мюнхен) спечели с 1:0 баварското дерби срещу и не

...
Байерн (Мюнхен) спечели с 1:0 баварското дерби срещу и не
Коментари Харесай

Байерн пак беше слаб, пропусната дузпа помогна за минимална победа

Байерн (Мюнхен) завоюва с 1:0 баварското дерби против и не разреши задатъкът му на върха в класирането на Бундеслигата да бъде понижен. Отборът на и през днешния ден игра едва, само че не беше осъден. Единствения гол вкара от дузпа в 13-ата минута. Четвърт час преди края домакините имаха късмет да изравнят от бялата точка, само че стреля в гредата.

Байерн записа няколко разочароващи резултата в последните седмици, само че преди визитата в Аугсбург се наложи с 2:1 над, с което усили задатъка си пред втория на 4 точки. Европейският клубен първенец несъмнено е в слаба форма и след почивката единствено грешките на съперниците го задържат отпред в подреждането, освен това с нелоша преднина.

Аугсбург няма победа над Байерн от май 2015 година, а по-късно отстъпи в 10 от 12-те си срещи с гранда от Мюнхен. Тимът на " ВВК Арена " е в серия от три загуби в Бундеслигата и се смъкна на 12-о място.

Ханзи Флик направи една смяна в стартовия състав. Вместо като ляв бек стартира., и Кингли Коман действаха зад Левандовски, а в центъра на терена си партнираха и.

Наставникът на домакините остави на пейката Финбогасон и, които бяха титуляри при загубата от през уикенда, а вместо тях в състава се появиха и.

Двубоят стартира с комична неточност на, който не уцели топката, само че имаше шанс да го подсигури. В 11-ата минута Левандовски насочи неакуратен удар с глава, а малко по-късно Байерн поведе от дузпа. Нарушението на Рани Кадира беше несъмнено - той изрита Люка Ернандес, а от бялата точка Левандовски заби своя гол номер 22 през сезона.

Байерн продължи да притиска противника с ясното желание да реши мача колкото се може по-бързо. В 23-ата минута направи чудесно избавяне след изстрел на Гнабри, а Мюлер прати отбитата топка в навън. В 26-ата и футболистите на Аугсбург желаеха дузпа, само че Ернандес докосна топката след рикошет и реферът вярно подмина обстановката.

Аугсбург се засилва в края на полувремето. Домакините не стигнаха до рисково състояние пред, само че поизравниха притежанието на топката, а и Байерн спря да нападна толкоз гневно. В 38-ата минута Гикиевич още веднъж се оправи с удар на Гнабри, а в 42-ата Левандовски от близко уцели гредата.

Хайко Херлих извади виновника за дузпата Кедира и го смени с. Домакините станаха по-агресивни, а Байерн чакаше неточност, която да накаже. В 67-ата минута Ханзи Флик предприе двойна промяна, а изненадващото бе, че с изключение на Гнабри, терена напусна и Левандовски. Появилите се от пейката и обаче не направиха нищо забавно.

Четвърт час преди края Павар игра с ръка в наказателното поле и този път Аугсбург получи дузпа. Резервата Финбогасон излъга Нойер и го прати в противоположния ъгъл, само че топката се отби от гредата. Малко по-късно прекрасен удар на мина на сантиметри над напречната греда.

Последните минути бяха много нервни. Байерн се прибра да пази резултата, а домакините в няколко обстановки сътвориха напрежение пред Нойер, само че по този начин и не съумяха да изравнят за разлика от предишния сезон, когато измъкнаха точката против мюнхенци в добавеното време.

В слеващия кръг Аугсбург ще посрещне, а Байерн ще гостува на намиращия се в жестока рецесия.

Бундеслига 17 кръг, сряда 20 януари  Аугсбург 0:1краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР