Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Пари Сен Жермен с

...
Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Пари Сен Жермен с
Коментари Харесай

Байерн взе предимство преди реванша с ПСЖ

Байерн Мюнхен завоюва гостуването си на Пари Сен Жермен с минималното 1:0 в първи осминафинален конфликт сред двата отбора в Шампионската лига. При подновяването на сезона в най-престижния европейски клубен шампионат баварците взеха преимущество преди реванша с парижани след три седмици.

На стадион “Парк де Пренс ” баварците започнаха по-дейно и владееха повече топката, пробвайки да пробият добре проведената защита на домакините, до момента в който френският първенец разчиташе най-вече на контраатаки. Вратарят на Байерн Ян Зомер нямаше никаква работа до почивката, до момента в който от другата страна Джанлуиджи Донарума отрази един прецизен удар от гостите, за които най-активен бе юношата на парижани Кингсли Коман.

Малко след началото на второто полувреме играчите на Юлиан Нагелсман закономерно поведоха в резултата посредством Коман. Офанзивният футболист получи положително центриране от влезлия на мястото на Жоао Кансело – Алфонсо Дейвис, и от воле преодоля Донарума за 1:0.





В идващите минути Байерн стоеше по-добре на терена и трябваше да дръпне с два гола разлика, само че Ерик Максим Чупо-Мотинг първо стреля зрелищно, само че право в обсега на Донарума, а по-късно провокира и интервенция на италианския пазач, който отби в гредата. Отново европейският първенец със “Скуадрата ” бе последна спънка пред гостите за втори гол след удар с глава на Бенжамен Павар. ПСЖ усъвършенства представянето си в играта в заключителните 15-20 минути, в които сътвори няколко съществени обстановки пред вратата на Зомер.

Първо влезлият от аварийна пейка Килиан Мбапе бе обезверен от Зомер, а по-късно вкара топката в мрежата на швейцарския пазач, само че бе в състояние на засада. Впоследствие ВАР анулира още един гол на френския нападател поради засада на Нуно Мендеш при пробива на левия бек. Лионел Меси получи страховит пас от Мендеш от ляво, само че Павар мазета в корнер, а Зомер отрази и рисков шут по земя на резервата Витиня.



От другата страна Байерн имаше добър късмет на контраофанзива посредством Томас Мюлер, само че появилият се от пейката деец стреля неопределено в навън. В последна сметка баварците удържаха задатъка си, макар че приключиха с 10 души на терена след втория жълт картон на Павар, и ще се насочат към реванша след три седмици с преднина в общия резултат.

Коман още веднъж бе воин за своя отбор, откакто означи единствения гол и при успеха на немския първенец над французите с 1:0 във финала на ШЛ през 2020. Вторият конфликт сред Байерн и ПСЖ е на 8 март от 22:00 часа българско време.



В другия мач от програмата във вторник, Милан също взе задатък от един гол против Тотнъм след успеха си с 1:0 на “Сан Сиро ”. Единственият гол за “росонерите ” падна още в седмата минута и бе дело на Брахим Диас. До края възпитаниците на Антонио Конте по този начин и не съумяха да отвърнат на предизвикването и ще търсят поврат във втория дуел на лична земя, който ще се играе също на 8 март от 22:00 б.в.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР