Байерн Мюнхен ще плати изумителните 28,5 милиона евро за 17-годишния

...
Байерн Мюнхен ще плати изумителните 28,5 милиона евро за 17-годишния
Коментари Харесай

Изненада: Байерн ще плати умопомрачителна сума за 17-годишен

Байерн Мюнхен ще заплати изумителните 28,5 милиона евро за 17-годишния нападател Матис Тел, който досега играеше за френския първокласен Рен, оповестява Скай Спортс (Германия).

Двата клуба водиха договаряния в продължение на 20 дни и през днешния ден към този момент всички условия по прекосяването на младия гений са конкретизирани, твърди още малкия екран.

Високо 183 сантиметра, момчето има 9 мача за първия тим на Рен в Лига 1 и не е вкарал гол. За втория тим на "червено-черните " в четвърта дивизия е вкарал 6 гола в 6 мача. Той идва в Рен преди две години, като преди този момент е играл за четири дребни школички в предградията на Париж.

Сега има професионален контракт с клуба, който е до 2024-а година. Тел е роден в Сарсел, на север от френската столица, а през 2019-а година е определен за най-хубав футболист в Париж при 14-годишните, макар че по това време носи екипа на скромния отбор Жьонес (Обервилиер).

За юношеските национални тимове на Франция има общо 15 мача и 10 гола, а тази година стана Европейски първенец в Израел. Матис Тел игра и против българския тим в предварителната група и вкара два гола за крайното 4:0. Според уеб страниците за прехвърляния, оценката му е 2 милиона евро, само че на Байерн се наложи да заплати в пъти повече, с цел да го вземе от Рен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР