Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионска лига, след

...
Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионска лига, след
Коментари Харесай

Байерн пак огорчи Арсенал

Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионска лига, откакто победи с Арсенал в четвъртфинал-реванш. Голът на успеха вкара Йозуа Кимих в 63-тата минута.

Баварският исполин направи 2:2 в първия мач в Лондон и по този начин с общ резултат 3:2 отстрани британския отбор.

Интересното е, че в предните си две семейства на Арсенал в ШЛ – в груповата фаза през есента на 2015 година и в директните елиминации напролет на 2017 година, Байерн надделяваше над британския гранд с по 5:1 а с подобен резултат го би и в реванша в Лондон преди 7 години.

Байерн стартира по-активно. Лерой Сане направи пробив по дясното крило и комбинира с Йошуа Кимих, който центрира за Хари Кейн, чийто удар от воле мина около десния непряк дирек на вратата, защитавана от давид Рая в 3-ата минута.

Първият удар към вратата на немския отбор пристигна в 8-ата минута, когато Габриел Мартинели стреля от границата на наказателното поле, само че не съумя да откри задачата.

В идващите минути двата тима играха извънредно внимателно, като разумно не се стигна до чисто състояние пред някоя от двете порти.

Постепенно футболистите на Микел Артета съумяха да вземат самодейността в мача, владеейки топката в по-големи интервали от срещата, до момента в който домакините одобриха играта в своята половина и действаха на контраофанзива.

Малко след четвърт час игра след бърза офанзива на баварците, Лирой Сане се озова отдясно и проби рисково, само че центрирането му бе блокирано и топката излезе в корнер.

Джамал Мусиала насочи мощен удар от междинна отдалеченост в 24-ата минута, само че Давид Рая мазета със страховит рефлект.

В 29-ата минута Мартин Йодегор проби и насочи удар към десния ъгъл на вратата. Мануел Нойер бе на мястото си и съумя да отрази, макар че топката закупи друга траектория след подъл рикошет.

Габриел Мартинели получи топката към точката за осъществяване на дузпа и шутира от чиста позиция, само че не съумя да насочи топката, а капитанът на домакините отрази в 31-вата минута.

Така на почивката резултатът бе 0:0.

Байерн Мюнхен стартира второто полувреме с концепцията да избегне продълженията. Лерой Сане комбинира с Йозуа Кимих, който центрира в наказателното поле, където Леон Горецка стреля с глава, само че право в напречната греда.

Последва добавка от страна на Герейро, чийто удар рикошира в тялото на Уилиам Салиба, след което и в десния непряк дирек на вратата на Рая.

В 64-тата минута Лерой Сане проби по десния фланг и центрира, Давид Рая отби. Топката доближи до Рафаел Герейро на левия фланг, а португалецът центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Йошуа Кимих се измъкна и след удар с глава след плонж опъна мрежата зад стража на Арсенал за решаващия гол.

Десетина минути по-късно Кимих можеше и да се трансформира в безспорен воин за своите с втори гол, само че ударът му бе блокиран и излезе в корнер.

В последните минути Арсенал притисна съперника си, само че по този начин и не откри отговор – Байерн резервира нежната си преднина, с която се класира за полуфинал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР