Байерн Мюнхен съумя да победи Бохум с 2:1 в двубой

...
Байерн Мюнхен съумя да победи Бохум с 2:1 в двубой
Коментари Харесай

Байерн се спаси в края срещу Бохум

Байерн Мюнхен съумя да победи Бохум с 2:1 в дуел от 2-ия кръг в шампионата за Купата на Германия, откакто изоставаше с 0:1 в миг от дуела.

Томас Мюлер осъществя решаващия гол в 89-ата минута, а шест минути по-рано Серж Гнабри беше изравнил. През първата част левият бек на баварците довечера Алфонсо Дейвис си беше вкарал автогол.

Секунди преди победното попадение централният бранител на домакините Армел Бела Котчап получи пряк червен картон.

Бохум надскочи себе си, тъй като по принцип е в отчайваща форма и със единствено една победа от 11 кръга във Втора Бундеслига се намира в зоната на изпадащите.

Байерн можеше да допусне гол още в 1-ата минута, когато Бенжамен Павар беше преминат и последва пас към Цолер, който обаче стреля извънредно неопределено от доста добра обстановка. Малко по-късно Дани Блум стреля право в ръцете на Мануел Нойер.

Шампионите на Бундеслигата обаче не продължиха да преобладават и действаха апатично. Надъханите играчи на Бохум се възползваха от това и при всяка опция проведоха офанзива. В 35-ата те имаха и късмет, откакто центриране на Дани Блум беше отклонено във вратата на Нойер от левия бек Алфонсо Дейвис.

За втората част Нико Ковач се принуди да заложи на Роберт Левандовски. Десетина минути след подновяването на играта на терена се появи и Коутиньо. Нищо в играта на Байерн обаче не се получаваше и в 65-ата гостите направиха и третата си промяна - Томас Мюлер.

Мюнхенци стигнаха до рисково състояние чак в 69-ата минута, когато Левандовски засече рисково с глава, само че кълбото излетя в навън. В 72-ата минута съдията трябваше да вземе доста значимо решение, откакто нападателят на Бохум Силвер Ганвула съвсем се измъкна самичък против вратаря, само че в последна сметка Жером Боатенг употребява тялото си и го спря. Реферът обаче реши, че няма съображение да отсъди нарушаване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР