Байерн Мюнхен разгроми Байер (Леверкузен) с 5:1 като гост в

...
Байерн Мюнхен разгроми Байер (Леверкузен) с 5:1 като гост в
Коментари Харесай

Изненадата на кръга в Германия: Байерн Мюнхен прегази Байер като гост

Байерн Мюнхен разгроми Байер (Леверкузен) с 5:1 като посетител в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата и се завърна на върха, само че към този момент еднолично. Шампионите смаяха с извънредно първо полувреме, в което нанизаха всичките си попадения, след което внезапно смъкнаха темпото. Роберт Левандовски вкара първите два гола - в 3-ата и 30-ата минути. На два пъти прецизен беше и Серж Гнабри - в 35-ата и 37-ата минути, а сред двамата се разписа и Никлас Зюле - в 34-ата. Патрик Шик осъществя за домакините в 55-ата. В предходния кръг баварците бяха отстъпили на Айнтрахт (Франкфурт), само че през днешния ден подсетиха за класата си.

Байерн стартира съвършено с попадение още в 3-ата минута. Тогава, при заучено осъществяване на директен свободен удар, топката беше центрирана зад тила на всички към Дайо Упамекано, който незабавно я върна към центъра на наказателното поле, където Левандовски я насочи в мрежата с атрактивен удар - 1:0 за първенците.

Байер изпадна в нокдаун и баварците незабавно сътвориха още няколко благоприятни условия. Особено деен беше Лирой Сане, който в 19-ата минута шутира по земя, само че лявата греда избави Лукас Храдецки. Две минути по-късно вратарят отрази тежък удар на Алфонсо Дейвис, а незабавно по-късно и Леон Горетцка затрудни национала на Финландия. В средата на първото полувреме гостите към този момент бяха отправили седем изстрела, като три от тях бяха в очертанията на вратата.

Чак в 28-ата минута " аспирините " сътвориха напрежение пред Мануел Нойер, като след центриране от корнер желаеха дузпа за нарушаване против Паулиньо. само че не получиха такава. Последва и засичане на Йонатан Та с глава и се сътвори усещане, че домакините могат да изравнят играта.

Секунди по-късно обаче Байерн нанесе втория си удар. Бърза офанзива още веднъж мина през Сане, само че беше приключена от Лева за 2:0 в 30-ата минута.

Авансът на мюнхенци стана типичен в 34-ата, когато Зюле стреля и кълбото се отклони в тялото на Томас Мюлер, с което заблуди Храдецки.

Веднага след подновяването на играта Мюлер асистира на Гнабри за 4:0, а в 38-ата още веднъж той направи 5:0.

Последва промяна на Алфонсо Дейвис - евентуално с превантивна цел. В 43-ата Муса Диаби насочи първия удар в очертанията на вратата на Нойер.

Вероятно за да ограничи вредата за второто полувреме треньорът на " аспирините " Херардо Сеоане мина на сграда с трима централни бранители. В 53-ата Демирбай дори пропусна чиста опция за гол, откакто Нойер избави с крайник. В 55-ата обаче капитанът на Германия не съумя да спре Шик, който благодарение на гредата вкара за 1:5.

Тъй като обаче спечелилият от дълго време беше явен, Нагелсман даде отмора на Левандовски и Мюлер, изваждайки ги от игра още в 65-ата. Последва предстоящ спад на темпото на игра и едвам в 85-ата пред вратата на Леверкузен стана рисково, само че тогава Храдецки избави удар на Коман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР