Байерн Мюнхен продължи към четвъртфиналите на Шампионска лига след победа

...
Байерн Мюнхен продължи към четвъртфиналите на Шампионска лига след победа
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен довърши ПСЖ на Алианц Арена и се класира за 1/4-финалите в ШЛ

Байерн Мюнхен продължи към четвъртфиналите на Шампионска лига след победа с 2:0 срещи Пари Сен Жермен. 

За баварците се разписаха Ерик Максим Чупо-Мотинг в 61-ата минута и Серж Гнабри, който вкара минута преди края на постоянните 90 минути. 

Така с общ резултат от 3:0 Байерн отстранява френския гранд ПСЖ.

Още във втората минута парижани се възползваха от празно пространство, в което Килиан Мбапе проби и получи пас. Той навлезе в наказателното поле на Байерн и стреля, само че шутът му не затрудни Ян Зомер. В идващите минути точно домакините поеха надзор над топката.

По-опасните офанзиви обаче бяха на ПСЖ. В 11-ата минута Мбапе бе потърсен с високо подаване, французинът съумя да стигне първи до топката и я подаде към Лионел Меси, който пък видя Ашраф Хакими, присъединил се отдясно. Десният бранител обаче центрира разочароващо. 

Първият прецизен удар за Байерн пристигна в 16-ата минута на дуела. Леон Горецка стреля от сериозна отдалеченост по земя, а топката попадна в средата на вратата, където стражът на парижани улови удобно. Три минути по-късно Килиан Мбапе пропиля добър късмет за попадение. Лионел Меси още веднъж бе в основата на офанзивата на гостите, а Мбапе не съумя да си поеме добре топката и трябваше да стреля от нулев ъгъл. Логично топката не откри задачата. 

В 25-ата минута и Лионел Меси пропусна добър късмет след отлична композиция на парижани. Той получи пас от Нуно Мендеш около бялата точка за осъществяване на дузпи, само че бе спрян от храбър шпагат на бранител, който не му разреши да стреля. След това аржентинецът съумя още веднъж да стигне до топката, само че Ян Зомер бе излязъл напред и се оправи.

Донарума трябваше да избавя ПСЖ в 32-ата минута, когато Джамал Мусиала се оправи чудесно със бранител на парижани и стреля рисково от вътрешността на наказателното поле на домакините. Това бе първата същинска голова опция за Байерн.

В 38-ата минута Ян Зомер направи неточност и загуби топката в личното си наказателно поле. Стражът бе нападнат от Ашраф Хакими в тил и не съумя да почисти, а топката попадна в краката на Витиня, който стреля на празна врата, само че таман преди топката да влезе в мрежата, Де Лихт съумя да почисти от голлинията и да избави отбора си от попадение. 

Три минути преди края на първото полувреме Мбапе се озова самичък против Ян Зомер, само че стражът сподели, че внимава и излезе напред, с цел да стигне първи до топката.

Второто полувреме стартира с отличен късмет за Килиан Мбапе, който се завъртя с топка в крайници и стреля, само че още веднъж не порази задачата. В 50-ата минута пък Джамал Мусиала проби със страховит самостоятелен рейд и навлезе към наказателното поле, след което изведе Чупо-Мотинг, който се забави с изстрела и бе съборен. Главният арбитър бе безапелационен, че дузпа няма, макар претенциите на баварците.

Секунди по-късно Байерн стигна до попадение. След центриране Чупо-Мотинг отклони леко топката с глава, а по-късно и Томас Мюлер се опита да я добави във врата. Топката се озова в мрежата на Донарума, само че насладата на баварците продължи малко, защото бе вдигната засада и а инспекцията с ВАР удостовери, че такава е имало.

В 59-ата минута Горецка за следващ път си опита шанса с шут отвън наказателното поле, който бе избит в корнер от Донарума. При последвалия корнер още веднъж халфът се извиси над всички и стреля с глава, само че този път над напречната греда.

Две минути по-късно Чупо-Мотинг порази вратата на ПСЖ. Баварците си завоюваха топката след неточност на Марко Верати, който прекомерно елементарно загуби топката пред своето наказателно поле. Горецка подаде към нападателя на баварците и той прати топката в мрежата за 1:0.

В 65-ата минута Серхио Рамос бе покрай това да изравни. Той получи центриране и приключи офанзивата на парижани с изстрел с глава. Единственото впечатляващата интервенция на Ян Зомер резервира преднината на баварците. Мигове по-късно Лионел Меси сътвори нов добър късмет пред Мбапе, който стреля от сложна позиция и вратарят на домакините се оправи. 

Десет минути по-късно Лирой Сане, който се появи от скамейката, получи дълъг пас. Той пое добре и се опита да се надиграва със бранител на ПСЖ. Сане обаче се подхлъзна и най-после насочи комплициран изстрел, който мина настрана от вратата. Само след минута Сане още веднъж не се възползва от добър късмет. Футболистът на Байерн получи топката на границата на пеналтерията, само че се забави с изстрела и Серхио Рамос му лиши чисто. 

В 82-ата минута Серхио Рамос се извиси при корнер и стреля още веднъж с глава. Топката мина рисково покрай левия непряк дирек на вратата. Пет минути по-късно Мбапе бе потърсен след добър пробив отляво. Французинът обаче не съумя да стреля, защото Упамекано стигна до топката първи с шпагат и блокира Мбапе.

Жоао Кансело подхвана контраофанзива и завоюва доста пространство с топка в краката в 89-ата минута. Португалецът пусна положително извеждащо подаване към Серж Гнабри, който този път отигра ситуацията добре и прати топката около Донарума за 2:0

В добавеното време и Алфонсо Дейвис имаше добра опция да се разпише, само че Зомер избави с тяло. В 94-ата минута Садио Мане, който влезе в игра като запаса, също означи. Попадението обаче бе анулирано поради засада.

FT БАЙЕРН МЮНХЕН - ПСЖ 2:0

1:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг 61'

2:0 Серж Гнабри 89'

Съставите на двата тима:

Байерн:  27. Ян Зомер – 44. Йосип Станишич, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс Де Лихт, 19. Алфонсо Дейвис – 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих – 11. Кингсли Коман, 25. Томас Мюлер, 42. Джамал Мусиала – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

старши треньор: Юлиан Нагелсман

✨♦️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР