Байерн Мюнхен постигна трудна победа с 1:0 като гост на

...
Байерн Мюнхен постигна трудна победа с 1:0 като гост на
Коментари Харесай

Байерн се справи много трудно с Айнтрахт, съдия отмени червен картон

Байерн Мюнхен реализира сложна победа с 1:0 като посетител на Айнтрахт Франкфурт в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Артуро Видал в 20-ата минута осъществя единствения гол в мача, който несъмнено можеше да се развие и по различен метод на фона на показаното на терена. В огромни елементи от дуела Айнтрахт бе по-активният тим. Домакините обаче не съумяха да осъществят до момента в който баварците го направиха при единствения си удар в очертанията на противниковата врата.

Колосът от Мюнхен несъмнено не впечатли с изявите си, само че пък си потегли от Франкфурт с трите точки, с които в допълнение усили преднината си в класирането. Вторият Република България Лайпциг приключи 2:2 като хазаин на Майнц и към този момент изостава с 6 точки.

Куриозен миг имаше през второто полувремето, когато съдията Харм Осмерс даде червен картон на Мариус Волф за нарушаване откъм гърба против Хамес Родригес. Реферът обаче промени решението си след потребление на видео повтаряне и върна Волф на терена, давайки му единствено жълт картон.

Другото доста любопитно в дуела бе обвързвано с вратаря на Байерн. Заради травма на Свен Улрайх, който е №1 за баварците в отсъствието на трайно контузения Мануел Нойер, под рамките на вратата застана Том Щарке. През лятото Щарке постави завършек на кариерата си, само че бе върнат на пожар след контузията на Нойер, а в този момент означи и формалното си завръщане на терена със „ суха мрежа”. 36-годишният пазач сподели, че не е не запомнил по какъв начин се пази и на няколко пъти отчая играчите на Айнтрахт с рефлекса си.

Той трябваше да се намесва още в 6-ата минута след рисков изстрел от директен свободен удар на Анте Ребич.

Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира надълбоко зад защитата на противника. Там самичък бе оставен Артуро Видал и чилиецът с глава осъществя за 1:0.

Кингсли Коман бе покрай втори гол в 28-ата минута, само че изстрелът му с глава мина около вратата. През втората част головите благоприятни условия бяха необичайност, Айнтрахт опита да се добере до изравнителен гол, само че по този начин и не съумя.

В класирането отборът от Франкфурт е на девето място с 22 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР