Байерн (Мюнхен) постигна разгромна победа с 5:2 в гостуването си

...
Байерн (Мюнхен) постигна разгромна победа с 5:2 в гостуването си
Коментари Харесай

Байерн мина като булдозер през Аугсбург по пътя към 1/8-финала за Купата на Германия

Байерн (Мюнхен) реализира разгромна победа с 5:2 в гостуването си на Аугсбург от втория кръг за Купата на Германия. " Баварците " за следващ път демонстрираха головата си мощност и по безапелационен метод прескочиха до 1/8-финала на шампионата. Първото полувреме бе равностойно, само че през втората част мюнхенци не оставиха никакви шансове на своя противник.

Аугсбург стартира мача настървено и съумя рано да поведе в мача. В 9-ата минута Мадс Педерсен със страховит шут по земя от към 25 метра откри вратата за 1:0.

Байерн обаче бързо се окопити и в 27-ата минута възвърне равенството. Ерик Максим Чупо-Мотинг получи пас в кулоар от Серж Гнабри и от дребен ъгъл съумя да промуши топката в мрежата за 1:1.

В началото на втората част гостите небрежно взеха преднина от два гола. В 53-тата минута домакините сгрешиха при изнасянето на топката Мане лиши към Чупо-Мотинг, той незабавно подаде за Йошуа Кимих, който напредна и стреля във вратата за 1:2.

В 59-ата минута още веднъж Чупо-Мотинг бе в прегръдките на съотборниците си. Мусиала опита пас с пета, който не се получи, само че двама бранители не съумяха да отбележат и пратиха топката в краката на нападателя на Байерн, който заби втория си гол в мача за 1:3.

Аугсбург съумя още веднъж да върне интригата в 65-ата минута, когато при един изострен пас в наказателното поле Дайо Упамекано протегна крайник и си означи автогол за 2:3.

Байерн обаче си върна преднината от два гола в 74-тата минута, когато след заучено разиграване след корнер Мусиала получи в наказателното поле, освободи си пространство и вкара за 2:4.

В добавеното време гостите вкараха и пети гол. Томас Мюлер бе изведен зад отбраната, подаде към нахлуващия от задна позиция Алфонсо Дейвис, който стреля във вратата за 2:5.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР