Байерн Мюнхен постигна много трудна победа с 2:1 при гостуването

...
Байерн Мюнхен постигна много трудна победа с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Байерн измъкна трите точки в Дания и постигна знаменит рекорд

Байерн Мюнхен реализира доста сложна победа с 2:1 при гостуването си на Копенхаген. Срещата беше от Група А на Шампионска лига. Лукас Лерагер откри резултата в 56-ата минута, а баварците стигнаха до поврат след голове на Джамал Мусиала в 67-ата минута и Матис Тел в 81-ата минута.

Така баварците реализираха още един връх в шампионата, откакто това беше 18-ият им следващ мач в груповата фаза, в който не губят, като по този начин към този момент са пред Барселона. Освен това тимът на Томас Тухел към този момент е в серия от 36 мача, в които не познава усета на провалянето в групите на шампионата.

С триумфа Байерн събра 6 точки и е водач във краткотрайното класиране, до момента в който датският първенец има една.

Домакините започнаха самоуверено мача и още в 4-ата минута можеше да поведат, само че Свен Улрайх се оправи с удара на Мохамед Елиунуси. Байерн отговори със мощен шут на Кингсли Коман, който беше блокиран от бранител. Малко по-късно Лирой Сане се разноски сред бранители на домакините и подаде към Хари Кейн, който насочи удар от дребен ъгъл, само че Камил Грабара се оправи.

В 29-ата минута шут на Йозуа Кимих отвън наказателното поле мина около вратата.

Със старта на втората част Байерн още веднъж наложи високо движение. В 54-ата минута Кимих извърши статично състояние, само че ударът му беше прекомерно слаб, с цел да затрудни Грабара. 

Две минути по-късно отбраната на баварците се провали. Виктор Клаесон насочи мощен удар, който Улраих мазета. Топката се озова в Лукас Лерагер, който не сбърка за 0:1.

Байерн изравни в 67-ата минута. Тогава Джамал Мусиала елегантно се освободи на границата на наказателното поле и с акуратен удар матира Грабара за 1:1.

Баварците потеглиха в търсене на втори гол, само че можеше да получат подобен, откакто в 73-ата минута Елиунуси от отлична позиция не съумя да вкара в опразнената врата. В 81-ата минута резервата Леон Горетцка пропусна чисто състояние с глава.

Две минути по-късно обратът беше реалност. Улрайх изрита топката напред, където Хари Кейн с глава продължи към Томас Мюлер. Ветеранът финтира двама бранители и подаде към Матис Тел, за който остана по-лесното – да вкара за 1:2.

Дълбоко в добавеното време на мача Улрайх избави трите точки за своя тим, откакто с блестяща интервенция отрази удар на Джордан Ларсон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР