Байерн Мюнхен победи трудно Кьолн с 2:1, като гост в

...
Байерн Мюнхен победи трудно Кьолн с 2:1, като гост в
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен с трудна победа срещу Кьолн

Байерн Мюнхен победи мъчно Кьолн с 2:1, като посетител в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Баварците бяха без головата си машина Роберт Левандовски, който не отпътува с отбора за дуела, като евентуално е получил отмора от треньора Ханзи Флик.

Байерн стартира по-добре срещата и поведе още в 13-ата минута. Мариус Волф игра с ръка в наказателното поле на Кьолн и съдията незабавно уточни бялата точка. Зад топката застана Томас Мюлер, който с прецизен удар в долния десен удар на вратата направи резултата 1:0. Последваха минути, в които двата отбора понижиха оборотите и рядко застрашаваха вратата на противника. В 29-ата минута Тимо Хорн избави отбора си от второ попадение, откакто мазета в корнер удар с глава на Чупо-Мотинг. В даденото от съдията продължение Байер въпреки всичко стигна до втори гол. Той бе дело на Серж Гнабри. Крилото направи страховит пробив в наказателното поле на домакините и с удар в левия ъгъл се разписа.

Второто полувреме стартира с напън на баварците, като Гнабри бе покрай гол, само че Тимо Хорн съумя да избави удара му с глава. В 71-ата минута Исмаил Якобс можеше да върне едно попадение за Кьолн. Той стреля с глава след центриране в наказателното поле на гостите, само че топката мина около левия непряк дирек. В 82-ата минута " козлите " стигнаха до гол. Ян Тилеман стреля от разстояние, топката се отби в Доминик Дракслер и влезе в мрежата на Нойер. Ситуацията бе прегледана от ВАР за евентуална засада на Дракслер, само че се оказа, че такава нямаше и съдията зачете попадението. Докрая на мача домакините пробваха да изравнят, само че не съумяха да отбележат гол.

Благодарение на трите точки Байерн се изкачи преди всичко в класирането с 15. Втори е отборът на Борусия Дортмунд също с 15 точки, до момента в който Република България Лайпциг са трети с 13, само че и мач по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР