Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 египетския Ал Ахли в полуфинал

...
Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 египетския Ал Ахли в полуфинал
Коментари Харесай

Пестелив Байерн е на финал на Световното клубно първенство

Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 египетския Ал Ахли в полуфинал на Световното клубно състезание. И двата гола за баварците в Катар вкара Роберт Левандовски (17,86).

На финала немският исполин ще се изправи против мексиканския Тигрес.

Двубоят стартира с предстоящ напън на баварците. В 15-ата минута Кингсли Коман едвам не наказа неточност в отбраната на Ал Ахли, а секунди по-късно Томас Мюлер можеше да изведе немския исполин напред в резултата, само че стреля с глава право в противниковия пазач.
 Снимка 517688
Източник:

В 17-ата минута Байерн поведе. Пас на Коман стигна до Гнабри. Той от своя страна подаде към Левандовски и полякът с обмислен удар не остави шансове на Ел Шенауи.

Малко по-късно Нойер се намеси след удар с глава на Ел Сулия. В 24-ата минута Марк Рока можеше да удвои, само че от добра позиция стреля в навън.
 Андре-Пиер Жиняк класира Тигрес на полуфинал на Световното клубно състезание
Класата няма възраст: Жиняк класира Тигрес на полуфинал на Световното клубно състезание

Французинът с две попадения за спечелилите

В 37-ата минута имаше забавна обстановка в наказателното поле на Ал Ахли. Левандовски бе изведен очи в очи с вратаря Ел Шенауи, само че стреля в навън. Стражът повали Лева на земята, само че това стана, откакто нападателят насочи удар. Полякът изиска дузпа, само че такава не бе отсъдена.

В 57-ата минута Мюлер бе покрай втори гол, само че не съумя да се разпише. В 70-ата минута резервата Чупо-Мотинг опита удар, който не заплаши вратаря.

Байерн стигна до втори гол в 86-ата минута. Тогава Сане центрира за Левандовски, който се разписа в опразнената врата за 2:0.
 Снимка 517689
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР