Байерн (Мюнхен) победи ПСЖ с 1:0 като гост в първи

...
Байерн (Мюнхен) победи ПСЖ с 1:0 като гост в първи
Коментари Харесай

"Байерн" надхитри ПСЖ и измъкна ценна победа като гост

Байерн " (Мюнхен) победи ПСЖ с 1:0 като посетител в първи осминафинален мач в Шампионската лига. Баварците измъкнаха доста скъп триумф на стадион " Парк де пренс ", като имаха и огромна доза късмет.

Единственото попадение в мача означи Кингсли Коман, който беше прецизен в 53-ата минута.

" Байерн " нанася първа домакинска загуба на ПСЖ от април 2021 година, като предходната пристигна точно в Шампионската лига против " Манчестър сити ". От тогава последваха 40 мача във всички шампионати на " Парк де пренс ", в които отборът не беше губил.

Освен това ПСЖ позволява трето следващо проваляне в рамките единствено на седем дни, като загуби като посетител на " Марсилия " и " Монако " в Купата на Франция и Лига 1.

" Байерн " пък е непобеден в Шампионската лига този сезон и към този момент е със седем следващи победи. Реваншът сред двата отбора е на 8 март в Мюнхен.


© Reuters

Първата част на мача беше изпълнена с повече борба, тактическо надиграване и внимателни дейности. След паузата двата отбора подвигнаха оборотите. " Байерн " стигна до гол, когато Коман стреля по диагонала, а вратарят на домакините Джанлуиджи Донарума не се показа по най-хубавия метод.

В оставащите минути ПСЖ беше доста по-активен, само че гол на Килиан Мбапе беше анулиран поради засада. Близо до попадение беше и Лионел Меси.

Баварците приключиха мача с човек по-малко поради червен картон на Бенжамен Павар.

По същото време " Милан " надигра " Тотнъм " с 1:0 на " Сан Сиро " в Милано. " Росонерите " стигнаха до триумфа с гол на Браим Диас още в седмата минута.


© Reuters

" Тотнъм " сподели остарялата си уязвимост и беше доста неуверен през първата част. Тимът на Антонио Конте беше надигран, като " Милан " можеше да води и с повече. След паузата обаче обстановката се промени и " шпорите " бяха надалеч по-активни, само че насочиха единствено един прецизен удар, както и седем отвън вратата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР