Байерн Мюнхен победи Гройтер Фюрт с 4:1 у дома в

...
Байерн Мюнхен победи Гройтер Фюрт с 4:1 у дома в
Коментари Харесай

Байерн срещна неочаквани трудности срещу последния

Байерн Мюнхен победи Гройтер Фюрт с 4:1 вкъщи в мач от Бундеслигата. Победата не пристигна елементарно за баварците, които се намират в очевидна рецесия, откакто гостите водеха на почивката с гол на Бранимир Хргота в 43-ата минута. В началото на втората част Роберт Левандовски изравни, а малко след час игра Себастиан Грийсбек си означи автогол. Отново Левандовски се разписа в 82-ата минута, а в продължението на мача Ерик-Максим Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1.

С триумфа Байерн събра 55 точки и продължава да бъде водач във краткотрайното класиране, а Гройтер Фюрт е на дъното.

Двубоят стартира с домашен напън, само че баварците мъчно създаваха нещо съществено пред вратата на Андреас Линде. В 43-ата минута гостите получиха право да изпълнят директен свободен удар на границата на наказателното поле. Зад топката застана Бранимир Хргота, който с брилянтен удар вкара за 0:1.

Байерн стигна до изравнителен гол при започване на втората част. Роберт Левандовски беше най-съобразителен при една избита топка и вкара за 1:1.

В 62-ата минута домакините поведоха. Себастиан Грийсбек опита да почисти топката след центриране в пеналтерията, само че прати кълбото в личната си врата. Девет минути по-късно гредата избави Байерн, откакто шут на Марко Майерхофер срещна страничния стъбл.

Шампионите продължиха да диктуват протичащото се на терена и в 82-ата минута стигнаха до трети гол. Никлас Зюле засече центриране от корнер и откри Левандовски, който от няколко метра не сбърка за 3:1.

В продължението на мача Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1. Камерунецът се разписа от близко след пас на Серж Гнабри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР