Байерн Мюнхен оповести раздялата с офанзивния полузащитник Хамес Родригес. Колумбиецът

...
Байерн Мюнхен оповести раздялата с офанзивния полузащитник Хамес Родригес. Колумбиецът
Коментари Харесай

Сигурно е – пътищата на Байерн и Хамес се разделят

Байерн Мюнхен оповести раздялата с офанзивния полузащитник Хамес Родригес. Колумбиецът прекара последните 2 сезона чартърен от Реал Мадрид и в този момент ще се завърне в испанския клуб най-малко за лятото.

Новината разгласи изпълнителният шеф Карл-Хайнц Румениге. Тя значи, че Байерн се е отказал да задейства опцията за откупуване на 27-годишния Родригес против 42 милиона евро. За 2-годишното преотстъпване на плеймейкъра баварците заплатиха на Реал сумата от 13 милиона евро.

„ Решението ни на процедура е взето, тъй като Хамес пристигна при мен преди края на сезона и ме помоли да не се възползваме от опцията”, разяснява Румениге пред Sport1. „ Да тръгнем срещу волята му не би имало смисъл. Няма смисъл да плащаш 42 милиона евро за футболист, в случай че не можеш да му предложиш титулярно място.”

„ Хамес искаше да бъде постоянен титуляр, само че тук няма по какъв начин да получи такива гаранции. Аз персонално скърбя за това.”

„ Голям почитател съм на неговия игрови жанр, на този ляв крайник. Головият му показател е превъзходен, а той е топ футболист, само че към този момент няма смисъл.”

„ Да платим сумата единствено с цел да го продадем на облага? Това не би било почтено по отношение на Реал Мадрид, стилът на Байерн не е подобен. Тук не се замесваме в трафик на хора”, добави шефът на баварците.

Още по тематиката:

Кристиано увещава Хамес за Ювентус

Наполи натиска газта във връзка с Хамес

Хамес работи с персонален треньор, с цел да влезе във форма за Копа Америка

Ювентус и ПСЖ в изчакватлена позиция по отношение на Хамес
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР