Байерн (Мюнхен) обяви официално раздялата си с директорите в тима

...
Байерн (Мюнхен) обяви официално раздялата си с директорите в тима
Коментари Харесай

Официално: Кан и Салихамиджич си тръгват от Байерн

Байерн (Мюнхен) разгласи публично раздялата си с шефовете в отбора Оливер Кан и Хасан Салихамиджич. Това се случва макар трагично извоюваната единадесета поредна купа в Бундеслигата.

“Оливер Кан към този момент не е ръководител на управителния съвет на Байерн (Мюнхен). Позицията на основния състезателен шеф Хасан Салихамиджич също ще бъде заета. Това реши надзорният съвет на рекордьора по трофеи на Германия. Кан ще бъде сменен от сегашния заместник-председател на борда 55-годишен Ян-Кристиан Дреесен. Наследникът на Хасан Салихамиджич към момента не е избран ”, оповестиха от клуба в публично изказване.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер съобщи: " Решението да се разделим с Оливер Кан не беше по никакъв начин елементарно за надзорния съвет. Въпреки това, заради цялостното развиване, стигнахме до решението да създадем ново предопределение на върха на Изпълнителния съвет. Бихме желали да благодарим на Оливер Кан за неговата ангажираност, за концепциите му и за всичко, което постигнахме дружно. Той постоянно ще остане велика персона на Байерн. Пожелаваме му всичко най-хубаво в бъдещия му път ”.

Оливер Кан беше назначен за член на Управителния съвет на Байерн на 1 януари 2020 година На 1 юли 2021 година той поема поста ръководител на Управителния съвет. По време на мандата му като член на управителния съвет баварците завоюваха Шампионската лига, Суперкупата на Европа, два пъти шампионата на Германия, Купата и Суперкупата на Германия. След като той пое поста на ръководител на борда от Карл-Хайнц Румениге, клубът продължи да печели - по два пъти шампионата и Суперкупата. Преди това Кан е вратар и капитан на рекордьорите по трофеи на Германия от 1994 до 2008 година, като печели Шампионската лига, Световната купа, Купата на УЕФА, осем пъти шампионата на Германия и по шест пъти Купата на Германия и Купата на лигата в Германия.

Тази вест сигурно ще зарадва мнозина от почитателите на баварците, които бяха недоволни от работата на Кан и Салихамиджич, като те бяха нарочени за основни виновници за неприятното показване на отбора през сезона.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР