Байерн (Мюнхен) изнесе добър мач, но в крайна сметка не

...
Байерн (Мюнхен) изнесе добър мач, но в крайна сметка не
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен завърши 1:1 с Хофенхайм след три отменени гола

Байерн (Мюнхен) изнесе добър мач, само че в последна сметка не съумя да победи и приключи наедно 1:1 в гостуването си на Хофенхайм в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение за баварците в формалната статистика бе дело на Роберт Левандовски в последната минута на първата част, само че те записаха още три гола, които в последна сметка бяха анулирани заради засади. За футболистите на Себастиан Хьонес прецизен бе Кристоф Баумгартнер в 32-ата минута.

Първото рисково състояние пристигна на сметката на домакините в 5-ата минута, когато Льорой Сане загуби обикновено надълбоко в своята половина, само че след подаването Крамарич се забави и Нойер избави.

В идващите минути играчите на Юлиан Нагелсман постановиха свеото предимство и Иливер Бауман на няколко пъти бе заставен да се намесва уверено, с цел да предотвратява попадение в своята врата след удари на Томас Мюлер и Серж Гнабри. Именно Мюлер се разписа в 27-ата минута след подаване на Гнабри, само че попадението бе анулирано заради засада.

Хофенхайм откри резултата в 33-ата минута, когато Кристоф Баумгартнер засече със сетни сили чудесно центриране на Давид Раум за 1:0. Байерн подвигна оборотите и 36-ата минута центриране от фал откри Зюле, той подаде паралелно, където Гнабри се разписа, само че попадението още веднъж бе анулирано заради засада. Подобно бе ситуацията и в 42-ата минута, когато Томас Мюлер бе изведен отлично и преодоля стража на домакините, само че още веднъж флагът на страничния съдия се оказа вдигнат.

Все отново Байерн доближи до равенството в добавеното време на първата част, когато голмайстор номер едно Роберт Левандовски се разписа с глава след корнер за 1:1. Футболистите на баварците видяха по какъв начин трето тяхно попадение бе анулирано заради засада в 46-ата минута, когато още веднъж Левандовски отклони удар отвън наказателното поле и го прати в мрежата, само че в последна сметка се оказа, че е бил зад защитата на Хофенхайм. Оливер Бауман трябваше да се намесва уверено и в 56-ата минута след доста добър изстрел на Сане.

Нов отличен пас бе пропуснат от гостите в 68-ата минута, когато Гнабри лиши топката от Раум в средата на терена, напредна чудесно, само че стреля в гредата. Минута по-късно Бауман също сбърка при пас от навън, само че Мусиала стреля в навън, откакто съумя да отнеме преди този момент. Топката още веднъж като че ли отхвърли да влезе във вратата на домакините в 73-ата минута след нов удар на Томас Мюлер, който бе спрян с тяло от бранител.

Хофенхайм също пропусна отлична опция в 79-ата минута, когато доста положително подаване отдясно доближи изцяло свободния в наказателното поле Щилер, само че той стреля в тялото на Нойер. В минутите до края двата отбора съумяха да пропуснат по още една или две положителни благоприятни условия пред всяка от двете порти, само че по този начин и не съумяха да доближат до успеха.

С това тъждество Байерн продължава да оглавява класирането с 60 точки, на 10 от Борусия (Дортмунд, които обаче имат и два мача по-малко. Домакините остават на петото място с 44 точки, колкото имат и Фрайбург на 4-ото, а трите отбора, дружно с Република България (Лайпциг) не престават да са крепко вкопчени в битката за място в зона Шампионската лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР