Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с

...
Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с
Коментари Харесай

Байерн нанесе звучен шамар по амбициите на Лайпциг

Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и съкруши Република България (Лайпциг) с 4:1 като посетител в конфликт сред двата най-силни отбора в Бундеслигата през предишния сезон. Голове за баварците бяха дело на Робърт Левандовски, Джамал Мусиала, Лерой Сане и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Мачът стартира с отворена игра и от двата отбора, само че гостите бързо стигнаха до задатък. В 12-ата минута Левандовски осъществя углавен удар за игра с ръка на Кевин Кампъл, като основна тук беше намесата на ВАР, откъдето подсказаха на основния рефер.

Лайпциг не се смути от гола и се стараеше да притиска противника. Грешникът при дузпата Кампъл насочи първия рисков шут към Мануел Нойер в 21-вата минута, само че капитанът на баварците отрази. Байерн не играеше в познатия жанр с голям % на притежание на топката, а по-скоро дебнеше за късмет да удвои задатъка си.

Република България провежда още две рискове, приключени от удари на Анхелиньо и Конрад Лаймер. В 45-ата пък Нойер едвам "извади " подъл шут на Олмо. За няколко минути в края на полувремето Байерн играеше с човек по-малко поради контузия на Гнабри. Все отново Джамал Мусиала влезе на негово място. Точно Мусиала нанесе втория удар по домакините. Младият национал на Германия вкара за 2:0 единствено две минути след паузата.

Трети гол за Байерн съвсем падна незабавно по-късно - в 49-ата, само че Левандовски шутира над гредата. След още две минути пък "червените бикове " помислиха, че са върнали едното попадение, откакто Андре Силва беше изведен самичък против Нойер и изпрати топката в мрежата. Имаше обаче вдигнат байрак на страничния съдия, а и ВАР пресметна, че засада в действителност е имало, въпреки и минимална.

В 54-ата пък пристигна отлична контраофанзива на първенците, при която Мусиала асистира на празна врата на Сане за 3:0.

Скоро обаче Лайпциг отговори с гол, дело на Лаймер след отдалечен удар и неубедителна интервенция на Нойер. Това обаче оказа единственото попадение за домакините, тъй като до края на терена се появиха куп запаси и играта им по този начин и не потръгна. В последните секунди Чупо-Мотинг направи 4:1 за Байерн.

Във вторник мюнхенци посрещат Барселона в Шампионската лига, а в сряда Лайпциг гостува на Манчестър Сити.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР