Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд играят при резултат 2:0 на

...
Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд играят при резултат 2:0 на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:0, баварците докосват титлата

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд играят при резултат 2:0 на "Алианц Арена " в дербито на немския футбол. Серж Гнабри откри в 15-ата минута след доста прекрасен удар от границата на наказателното поле, а Роберт Левандовски удвои в 34-ата.

За първи път в историята "Дер Класикер " ще реши директно ориста на сребърната салатиера. След 30 изиграни срещи баварците са на върха със 72 точки. "Жълто-черните " пък са на втора позиция с 63 пункта.

Сблъсъкът за купата в Мюнхен може да наблюдавате директно по DIEMA SPORT 3, а тук на Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

Още в началните минути Халанд опита да се отскубне от защитата на баварците, само че пасът от дълбочина към него бе неакуратен. В идентична обстановка се озова и Горетцка, само че в наказателното поле на гостите. Халфът обаче нямаше опция да стреля.

След четвърт час игра Кимих извърши корнер вляво от вратата на Хитц. Отбраната пред стража не се намеси по най-хубавия метод и топката се озова на границата на наказателното поле, където бе Гнабри. Крилото спря топката с бедрото си и с кинжален удар порази мрежата на гостите.

Десетина минути след попадението на Гнабри Брандт изведе Халанд на доста добра позиция, само че ударът на норвежеца с по-слабия му десен крайник мина вдясно от вратата на Байерн.

Малко след пропуща на тарана на Борусия, сътрудника му от Байерн - Роберт Левандовски, опита пас в кулоар към спринтиращия Коман. Там пристигна намесата на Мариус Волф, който обаче сервира топката на тепсия за Гнабри, а фланговият футболист я прати във вратата на "жълто-черните " за повторно. След видео обзор обаче второто попадение на някогашния състезател на Арсенал не бе зачетено.

Няколко минути по-късно обаче амнистия нямаше - Загаду даде доста противоречив пас и Кимих лиши. Топката се озова в Мюлер, който незабавно пренасочи към Левандовски, а полякът от чиста позиция не сбърка за 2:0.

LIVE / Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:0

1:0 Серж Гнабри 15`

2:0 Роберт Левандовски 34`

Байерн Мюнхен: Мануел Нойер, Бенжамен Павар, Дайо Упамекано, Люка Ернадес, Алфонсо Дейвис, Йозуа Кимих, Леон Горетцка, Кингсли Коман, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Роберт Левандовски

Наставник: Юлиан Нагелсман

Our Klassiker XI
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР