Байерн дълго се мъчи, но взе важната победа по пътя

...
Байерн дълго се мъчи, но взе важната победа по пътя
Коментари Харесай

Байерн държи прав курс към титлата с мъчен успех над Вердер

Байерн дълго се мъчи, само че взе значимата победа по пътя си към осмата поредна купа. Баварците бяха покрай издънката в семейството на Вердер, само че в последна сметка съумяха да измъкнат трите точки за минималния триумф с 1:0.

Неочакваният воин за хегемона в Бундеслигата беше бранителят Никлас Зюле, който означи жизненоважното попадение, само че не и без помощта на играча на "бременските музиканти " Дейви Клаасен, в чието тяло се отклони топката, с цел да се оплете в мрежата на Иржи Павленка.

Така отборът на Нико Ковач записа 22-а победа в 30 мача от началото на сезона и продължава да поддържа задатък пред единствения преследвач Борусия Дортмунд. Ако завоюват всичко до края на сезона, баварците още веднъж ще са първенци, каквато е и задачата им.

А пък "бременските музиканти " прекъснаха страхотната си серия от 30 следващи мача с маркиран гол, като до през днешния ден те бяха и единственият тим този сезон, който беше вкарвал във всеки мач. За тях остава борбата за Европа, в която към момента не са изгубили всички шансове.

Мачът се организира на процедура на една врата. Домакините започнаха да налитат към съперниковата врата през цялото време, като Дейвид Алаба и Хави Мартинес не съумяха да оползотворят хубави офанзиви на съотборниците си, а Максимилиан Егщайн и Нури Шахин имаха шансове да се разпишат за гостите, само че и те не бяха точни.

Постепенно натискът на баварците ставаше масиран, а Томас Мюлер, Кингсли Коман и Тиаго Алкантара пропиляха следващите шансове за тях. Най-чистата опция се откри пред Серж Гнабри в 26-та минута, когато стреля от близка отдалеченост, само че вратарят на противника отрази по необикновен метод.

До почивката Байерн продължи да е доста по-активен и да налита рисково към вратата на гостите. Но стражът Иржи Павленка направи страховит мач и спря всички изстрели към вратата си. А Дейвид Алаба, Роберт Левандовски и Серж Гнабри не съумяха да го преодолеят.

Така почивката пристигна при нулево тъждество, а след нея натискът на домакините стана голям. Още в 49-та минута Левандовски беше покрай гола, само че по необикновен метод Павленка отрази и опази към момента мрежата си суха.

Отново полякът излезе на чиста позиция пред чешкия пазач в 57-та минута, само че отново не съумя да го преодолее и в последна сметка статуквото се резервира. И малко след тази обстановка пристигна и решителният миг в мача. Още в 58-та минута "бременските музиканти " останаха с човек по-малко.

Тогава единственият с жълт картон от техния състав досега Милош Велкович направи следващия си недодялан фаул, за което получи напълно подобаващ втори жълт картон и това утежни оптимално задачата на тима му, който се прибра в глуха отбрана.

И обстановките пред Павленка се редуваха една след друга. Дейвид Алаба, Томас Мюлер, Роберт Левандовски се изредиха да пропущат от страхотни обстановки, а Павленка като че ли беше заключил вратата си. В 70-та минута Мюлер стреля с глава от близко, само че не откри задачата.

Но разумното просто нямаше по какъв начин да не се случи при толкоз масиран напън. Четвърт час преди края топката стигна до Никлас Зюле на границата на наказателното поле, той насочи мощен шут, който рикошира в тялото на хвърлилия се в краката му Дейви Клаасен, топката излъга Павленка и най-сетне се оплете в мрежата му за 1:0.

Само четири минути по-късно Левандовски можеше дефинитивно да постави точка на разногласието, само че ударът му срещна напречната греда и по този начин задатъкът от единствено един гол на баварците се резервира, което остави и някаква конспирация за финала.

Но пък до края Байерн продължи да налита и да търси втори гол, а Серж Гнабри и Роберт Левандовски направиха куп пропуски, като ударът на поляка в 85-та минута мина високо над вратата от доста чиста позиция. В последна сметка повече попадения нямаше и домакините се поздравиха с трите точки.

С тази развръзка баварците останаха на върха със своите 70 точки, с четири повече от преследвача Борусия Дортмунд, чийто мач следва в неделя. Вердер остава осми с 46 точки, на две зад шестия Байер Леверкузен и към момента има шансове за Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР