Байер постигна изключително драматичен успех над гостите от Фрайбург в

...
Байер постигна изключително драматичен успех над гостите от Фрайбург в
Коментари Харесай

Байер Леверкузен уби мечтата на Фрайбург за Шампионска лига, гол от центъра беляза победата

Байер реализира извънредно трагичен триумф над гостите от Фрайбург в последния кръг на Бундеслигата и по този метод освен подпечата своето място в Шампионската лига през идната година, само че и запрати Фрайбург едвам на шестото място.

Преди началото на мача публиката на “БайАрена” се сбогува с легендата на немския футбол и състезателен шеф на отбора Руди Фьолер, който се отдръпва след два интервала в управлението, вторият от които е от 2005-а насама.

“Аспирините” бяха доста покрай разкриване на резултата в 36-ата минута, когато след корнер топката доближи до Патрик Шик в отлична позиция, само че той стреля около левия дирек на вратата. Техните посетители имаха съществени проблеми при констриурането ан своите офанзиви, защото домакините действаха много нападателно и успяваха да прекъсват комбимациите в зародиш. Въпреки това те въпреки всичко доближиха до една греда през първата част, както и състояние на Винченцо Грифо минута преди края на първата част, когато той стреля рисково, само че вратарят се намеси добре.

Байер отки резултата в 54-ата минута, когато една дълга топката от защитата на домакините доближи до Патрик Шик след неточност на Нико Шлотербег, той се откусбна и напредна, след което подаде към Лукас Иларио, който осъществя за 1:0. Десетина минути по-късно те имаха отлична опция да удвоят преднината си, само че Паулиньо пропусна.

Фрайбург доближи до равенството две минути преди края на постоянното време, когато бе изведен чудесно зад бранителите и прати топката в мрежата на Андрей Луньов за 1:1. Само две минути по-късно Байер бе на косъм да възвърне своята преднина след удар с глава на след корнер, който обаче се отби от дясната греда.

“Аспирините” доближиха до успеха в последната минута на дуела, която вратарят на гостите Марк Флекен потегли в офанзива при един корнер, само че в последна сметка след изчистването топката доближи до Есекиел Паласиос и той от центъра на терена я прати в мрежата за 2:1.

Компания на Байер Леверкузен в Шампионската лига следващата година ще вършат още Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР