Байер (Леверкузен) се “събуди и взе първата си победа от

...
Байер (Леверкузен) се “събуди и взе първата си победа от
Коментари Харесай

Байер се събуди в четвъртия кръг и срази Майнц като гост

Байер (Леверкузен) се “събуди ” и взе първата си победа от началото на сезона, откакто надви с 3:0 като посетител на Майнц. Всичко по-интересно в дуела се случи през първата част, когато точни за отбора на Херардо Сеоане бяха Есекиел Паласиос (29’) и Джереми Фримпонг (39’, 41’).

Футболистите на Бо Свенсон започнаха добре дуела и пропуснаха няколко положителни състояние за разкриване на резултата.

“Аспирините ” сториха точно това малко щастливо в 29-ата минута, когато топката доближи след корнер до Есекиел Паласиос, той стреля мощно и тя влетя в мрежата, откакто се отклони от крайници на защитник на домакините.

Те доближиха до второ попадение след отлична контраофанзива в 39-ата минута. Муса Диаби напредна прелестно от центъра на терена, след което прати паралелно към Джереми Фримпонг, който означи за 2:0. Само минута след осъществяването на център топката се оказа още веднъж в краката на десния защитник след страхотна неточност на един от централните бранители и той повиши на 3:0.

Нещата можеха да се усложнят за гостите, откакто те останаха с човек по-малко в 77-ата минута, когато Пиеро Инкапие бе изпъден за нарушаване против Кристиан Дирингет. Те останаха и с 9 души в добавеното време, когато пък Мичел Бакер също пое прибързано към съблекалнята след втори жълт картон, само че това не докара до смяна в резултата.

С тази победа Байер (Леверкузен) се изкачи до 11-ото място в Бундеслигата. В идващия кръг те ще одобряват Фрайбург. От своя страна Майнц, който имаше отличен старт на сезона, продължава да има 7 точки след четири кръга, а през идната седмица ще гостува на Борусия (Мьонхенгладбах).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР