Байер Леверкузен се класира за финала в турнира за Купата

...
Байер Леверкузен се класира за финала в турнира за Купата
Коментари Харесай

Леверкузен стигна лесно финала за Купата

Байер Леверкузен се класира за финала в шампионата за Купата на Германия и направи нова крачка към исторически дубъл.

На своя „ Бай Арена “ отборът разпиля с 4:0 втородивизионния Фортуна Дюселдорф. Така отборът на Шаби Алонсо удължиха серията си без загуба на 40 мача във всички шампионати.

Леверкузен реши всичко още през първото полувреме, което приключи 3:0. Жереми Фримпонг откри още в седмата минута, а в 20-ата Амин Адли повиши на 2:0. Германският национал Флориан Виртц беше прецизен за 3:0 10 минути преди почивката. Отново той оформи крайното 4:0 от дузпа в 60-ата минута..

В края на мача в игра за Байер се завърна и голмайсторът на отбора Виктор Бонифейс, който от края на предходната година лекуваше травма в слабините.

Във финала на 25 май Леверкузен ще играе с различен тим от Втора Бундеслига – Кайзерслаутерн.

Байер Леверкузен има единствено една Купа на Германия, извоювана през 1993 година. Това е и единственият домакински трофей за отбора. Сега обаче тимът на Шаби Алонсо води с 13 точки пред в Бундеслигата, а до края остават 7 кръга.

Леверкузен беше най-близо до купата през 2002 година. Тогава отборът загуби първото място в Бундеслигата в последния кръг, а също така загуби финалите за Купата на Германия и в Шампионската лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР