Байер Леверкузен съумя да се класира за 1/2-финалите в турнира

...
Байер Леверкузен съумя да се класира за 1/2-финалите в турнира
Коментари Харесай

Късна драма прати Леверкузен напред за Купата на Германия

Байер Леверкузен съумя да се класира за 1/2-финалите в шампионата за Купата на Германия след триумф вкъщи над Унион Берлин с 3:1.

До 85-ата минута резултатът беше 1:1 и мачът отиваше към продължения, когато "аспирините " осъществиха втория гол, който наклони везните в интерес на домакините, а в добавеното време падна и трети гол в тяхна изгода. Гостите приключиха дуела с 10 души след изгонването на Ленц от гостите в 71-ата минута.

Унион сътвори най-интересната обстановка в началните минути на мача и в 12-ата минута Бюлтер стреля с глава от близко, само че Храдецки избави ефектно. Все отново гостите първи стигнаха до попадение, откакто Бюлтер откри добре Ингвартсен в наказателното поле и се разписа в 39-ата минута.

През втората част още веднъж гостите сътвориха сериозна заплаха пред вратата на Леверкузен, само че Андрих не съумя да се разпише.

В 71-ата минута Ленц от Унион получи втори жълт картон и остави съотборниците си в понижен състав. Буквално минута по-късно Карим Белараби съумя да изравни резултата след пас на Хаверц за 1:1.

Домакините пропуснаха да поведат в 79-ата минута след удар на Вайзер, само че топката мина настрана от вратата. Все отново в 86-ата минута Арангис осъществя с глава и домакините съумяха да излязат напред в резултата.

Точка на разногласието постави Муса Диаби след пас на Белараби в добавеното време на мача, с цел да фиксира крайния резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР