Байер (Леверкузен) продължи със страхотното си представяне, като спечели с

...
Байер (Леверкузен) продължи със страхотното си представяне, като спечели с
Коментари Харесай

Леверкузен не спира да лети, срази Волфсбург като гост и продължада да е на върха

Байер (Леверкузен) продължи със страхотното си показване, като завоюва с 2:1 гостуването си на Волфсбург от 8-мия кръг на Бундеслигата. Попаденията за “аспирините ” означиха Джереми Фримпонг (13) и Алехандро Грималдо (62), а прецизен за вълците бе Максенс Лакроа (41).

Oще в първата минута Волфсбург имаше добра опция, само че отдалечен удар на Макс Арнолд бе неакуратен. Леверкузен обаче пръв нанесе своя удар. В 13-ата минута Виктор Бонифейс проби добре и подаде към връхлитащия отдясно Джереми Фримпонг, чийто удар от въздуха мина голлинията на стража на “вълците ” Павао Перван - 0:1. Домакините бързо можеха да възвръщат равенството, като две минути по-късно Йонас Винд изведе Тиаго Томаш, само че той стреля в падналия Храдецки.

В 16-ата минута Матиас Сванберг също имаше добър късмет след неточност на финландския пазач на “аспирините ”, само че ударът му бе избавен. В 31-вата пък голмайсторът на Леверкузен Виктор Бонифейс опитва отдалечен удар, само че малко не му доближи да означи. Така пристигна 41-вата минута, когато Макс Арнолд центрира от корнер, удар на Сванберг бе блокиран, а след разбъркването топката попадна в Максенс Лакроа, който с удар с десния крайник изравни за 1:1. Три минути по-късно пък още веднъж Фримпонг се включи добре отдясно и стреля, само че не не сполучи.

Втората част стартира с състояние за “вълците ”, като голмайсторът на отбора Йонас Винд опитва отдалечен изстрел, само че бе неакуратен. В 61-вата минута пък пристигна отлична опция за Бонифейс, който финтира защитник на домаките и насочи шут, само че топката мина на сантиметри от вратата на Волфсбург. Само минута по-късно обаче “аспирините ” още веднъж поведоха. Фримпонг проби отдясно и съумя да подаде на Алекс Грималдо, който насочи мощен изстрел с левия крайник. Топката рикошира в състезател на “вълците ” и влетя в мрежата им - 1:2.

В 67-ата минута още веднъж Бонифейс имаше да означи, само че ударът му бе избавен от Перван. Домакините пробваха да изравнят, само че удар на Кевин Паредес в 81-вата минута бе избавен от Храдецки. В последните секунди на мача Йонас Винд стреля рисково, само че Храдецки съумя да избие, а при добавката на датския нападател на Волфсбург още веднъж финландецът избави трите точки за отбора си.

Така Леверкузен продължава феноменалното си показване и записа четвърта поредна победа, като сигурно остава на върха в Бундеслигата след осем изиграни мача. Волфсбург пък записа първа домакинска загуба в последните 4 срещи вкъщи и остава в средата на таблицата с 12 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР