Байер Леверкузен премина през много голямо изпитание, но в крайна

...
Байер Леверкузен премина през много голямо изпитание, но в крайна
Коментари Харесай

Щутгарт хапна три аспирина в Леверкузен

Байер Леверкузен мина през доста огромно тестване, само че в последна сметка съумя да се класира за полуфиналите на Купата на Германия, откакто в профил Щутгарт с 3:2 на „ БайАрена “.

Двубоят бе извънредно прочувствен и мина през доста обрати, само че в последна сметка, воденият от Чаби Алонсо тим продължи със мощното си показване и се класира за полуфиналната фаза на конкуренцията.

Щутгарт поведе с 1:0 в 11-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на домакините Валдермар Антон бе най-съобразителен и вкара с глава топката във вратата на Матей Ковар.

Гол на Патрик Шик в 40-ата минута не бе зачетен поради засада.

Александър Нюбел направи доста положително избавяне в 43-ата минута, отразявайки рисковия удар на Алехандро Грималдо.

Нюбел още веднъж показва доста положителния си инстикт в 48-ата минута, спасявайки удар на Патрик Шик.

Байер Леверкузен съумя да изравни резултата в 50-ата минута. Роберт Андрич с удар от границата на наказателното поле на Щутгарт вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Нюбел.

Щутгарт още веднъж излезе напред в резултата в 58-ата минута, когато Крис Фухрих се възползва от подаване на Енцо Мило и вкара топката във вратата на Ковар.

Байер Леверкузен още веднъж съумя да изравни резултата в 66-ата минута. Флориан Вирц сподели страхотна визия при построяването на офанзивата и с превъзходен пас откри Амин Адли, който от близко вкара топката във вратата на Александър Нюбел.

Байер стигна до победния гол в 90-ата минута. Вирц още веднъж показва страхотния си взор върху протичащото се на терена. Той постави топката на главата на Джонатан Та, който от близко не пропусна да вкара за 3:2 във вратата на Нюбел.

Така Байер Леверкузен се трансформира в третия полуфиналист за Купата на Германия, откакто за тази фаза на шампионата към този момент се класираха Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР