Байер (Леверкузен) победи с 4:1 Аугсбург в гостуването си от

...
Байер (Леверкузен) победи с 4:1 Аугсбург в гостуването си от
Коментари Харесай

Байер си тръгна доволен от визитата на Аугсбург

Байер (Леверкузен) победи с 4:1 Аугсбург в гостуването си от 31-ия кръг на Бундеслигата. “Аспирините” направиха цялостен поврат и взеха трите точки. Те записаха трета поредна победа на сметката си и още веднъж са в борбата за зона “Лига Европа”.

Аугсбург пръв взе преднина в мача. В 12-ата минута след центриране от корнер Кевин Дансо с глава бе прецизен за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе прекомерно къса. единствено три минути по-късно резултатът бе подравнен. Чарлес арангис изведе Кевин Фоланд на скорост и той с удар под гредата вкара хубав гол за 1:1.

В 19-ата минута гол на гостите бе анулиран поради засада, само че при започване на второто полувреме те въпреки всичко излязоха напред в резултата. В 48-ата минута Кевин Фоланд центрира отляво към Кай Хавертц, който с едно допиране трансферира вратаря за 1:2.

В 57-ата минута за повторно ВАР бе в ущърб на Байер. Кевин Дансо си вкара автогол, който обаче не бе зачетен. Съдията прегледа обстановката и реши, че има засада.

В 60-ата минута въпреки всичко падна и трети гол за “Аспирините”. Силен удар на Юлиан Брант от фаул бе избавен от вратаря, само че при добавката Джонатан Та бе прецизен за 1:3.

Крайното 1:4 оформи Брант в 90-ата минута, завършвайки хубава контраофанзива на гостите.

Така Байер излезе на 6-ото място във краткотрайното класиране с актив от 51 точки. Аугсбург пък се намира на 14-ата позиция с 31 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 31 кръг, петък 26 април  Аугсбург 1:4краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР