Байер Леверкузен обърна и победи Байерн Мюнхен с 2:1 в

...
Байер Леверкузен обърна и победи Байерн Мюнхен с 2:1 в
Коментари Харесай

Леверкузен с първи успех над Байерн от 2019-а

Байер Леверкузен обърна и победи Байерн Мюнхен с 2:1 в дуел от 25-ия кръг на Бундеслигата. Баварците поведоха с гол на Йозуа Кимих в 22-ата минута, само че две тъкмо изпълнени дузпи през втората част от Есекиел Паласиос донесоха трите точки на " аспирините ". 

След загубата баварците остават на втората позиция в класирането с една точка по-малко от водача Борусия Дортмунд. Байер Леверкузен е осми с 37 точки. 

Първата по-интересна обстановка бе на сметката на Байер Леверкузен - в 10-ата минута Керем Демирбай опита непосредствено от корнер да изненада Ян Зомер, само че швейцарецът внимаваше и мазета. Шест минути по-късно стражът на Байерн се намеси и при изстрел на Джереми Фримпонг. 

Байерн се възползва от първата си голова опция. В 22-ата минута Жоао Кансело центрира, а Леон Горецка подаде на Йозуа Кимих, а той благодарение на рикошет вкара топката във вратата на Лукас Храдецки. 
Домакините се пробваха да реагират, като рискови удари на Виртц и Демирбай бяха блокирани в идващите минути.

Втората част стартира по-добре за Байер Леверкузен. В 53-ата минута Амин Адли падна в наказателното поле, а в началото реферът Тобиас Щийлер сподели жълт картон на футболиста на " аспирините " за симулация. След консултация с ВАР обаче се видя, че Адли е настъпан от Бенжамен Павар и съдията отсъди дузпа и анулира картона му. Есекиел Паласиос застана зад топката и изравни резултата на " БайАрена ". 

В 62-рата Кингсли Коман центрира към Леон Горецка, който стреля с глава, само че право в ръцете на Храдецки. 

В 71-вата минута Амин Адли падна в наказателното поле след прикосновение с Дайо Упамекано и обстановката от първата част се повтори. Щилер първо му сподели жълт картон за симулация, а по-късно благодарение на ВАР отсъди дузпа за " аспирините ". 

Отново Паласиос се зае с осъществяването и отново осъществя за цялостния поврат в мача и 2:1. Отговорът на Байерн бе рисков удар на Серж Гнабри, който обаче бе отразен от Храдецки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР