Байер Леверкузен направи едва четвърто равенство от началото на сезона

...
Байер Леверкузен направи едва четвърто равенство от началото на сезона
Коментари Харесай

Байер Леверкузен допусна грешка стъпка в Бундеслигата, Щутгарт взе убедително дербито с РБ Лайпциг

Байер Леверкузен направи едвам четвърто тъждество от началото на сезона в Бундеслигата, откакто в среща от 19-ия кръг приключи 0:0 вкъщи против Борусия Мьонхенгладбах.

На своя " Бай Арена " " аспирините " преобладаваха изцяло, като сътвориха близо 30 благоприятни условия за гол, само че по този начин и не съумяха да намерят метод да преминат около стража на гостите Мориц Николас.

26-годишният вратар изигра доста мощен мач за " жребчетата ", като се регистрира с няколко значими намеси, с цел да запази нулевото тъждество.

В последна сметка напъните на футболистите на Шаби Алонсо по този начин и не се увенчаха с триумф и те пропуснаха да завоюват едвам за повторно вкъщи през актуалната акция.

Хиксът остави Байер Леверкузен на върха в подреждането на Бундеслигата с актив от 49 точки, само че задатъкът на " аспирините " към този момент е единствено две пред втория Байерн Мюнхен. Борусия Мьонхенгладбах пък заема 12-ата позиция с 21 пункта.



Малко по-рано в границите на днешния ден Щутгарт надделя с 5:2 като хазаин Република България Лайпциг в дербито на кръга в немското състезание.

Енцо Мийо даде задатък на домакините от дузпа в 25-ата минута, а пет по-късно Денис Ундав удвои.

Скоро по-късно Бенямин Шешко върна един гол за " биковете ", само че след почивката Джейми Левелинг още веднъж върна преднината от две попадения за " швабите ".

Люис Опенда още веднъж понижи изоставането на гостите в 55-ата минута, но единствено няколко секунди по-късно Ундав вкара втория си гол, с цел да направи резултата 4:2.

Четвърт час преди края на срещата остана време за немския нападател да се разпише още един път, оформяйки своя хеттрик, както и крайното 5:2 в интерес на своя отбор.

С триумфа Щутгарт се утвърди на 3-ото място в Бундеслигата с 37 точки, до момента в който Република България Лайпциг остава една позиция по-назад с 33 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР