Байер (Леверкузен) изрази желание да се превърне във фактор не

...
Байер (Леверкузен) изрази желание да се превърне във фактор не
Коментари Харесай

Леверкузен обяви амбициозен план, ще продава само на определени клубове

Байер (Леверкузен) изрази предпочитание да се трансформира във фактор освен в Бундеслигата, само че и в европейските клубни шампионати. Изпълнителният шеф Фернандо Каро разгласи, че желае в околните години немският тим да доближи равнището на най-хубавите клубове в Европа.

“Моята цел е всеки да ни счита за кандидат, щом стане въпрос за битката за купата. Искам всяка година да се борим за нея. И това е задачата ни през идващите години да не бъдем просто там, а да държим в ръцете си титла”, признава пред Sport Bild Каро.

55-годишният шеф разгласи и че желае клубът да задържи звездите си: “Не става въпрос единствено за пари, само че и за триумфи. Играчите би трябвало да бъдат уверени, че те могат да завоюват нещо тук. Ако някой от тях реши да премине в някой от десетте най-хубави клуба в света, ще би трябвало да преживея това”.

Към тези кубове испанецът причисли тимове като Байерн (Мюнхен), Ювентус, Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен и Ливърпул. Каро обаче разгласи, че няма желание да продава играчите си на клубове като Борусия (Дортмунд), както се случи с футболисти като Юлиан Брант, Йомер Топрак и Гонсало Кастро, които минаха в състава на “жълто-черните” точно от Байер.

“Трябва да успеем да не губим несъзнателно състезатели, които да отиват в клубове като Дортмунд. Наясно сме, че няма да успеем да достигнем до най-хубавите клубове в света, само че сме си сложили като ясна и съществена цел да влезем в топ 16 на Европа. За това се борим и за това продължаваме да работим”, приключи той.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР