Байер (Леверкузен) и Майнц не успяха да се победят и

...
Байер (Леверкузен) и Майнц не успяха да се победят и
Коментари Харесай

Леверкузен и Майнц изнесоха спектактъл с четири гола

Байер (Леверкузен) и Майнц не съумяха да се победят и приключиха 2:2 в един от най-атрактивните мачове от 21-ия на Бундеслигата. Головете за домакините бяха дело на Лукас Аларио (14’) и Патрик Шик (85’), а гостите доближиха до равенството в самия край с голове на Робърт Глатцел (89’) и Кевин Щьогер (90’).

Двата отбора в общи линии си разделиха по едно полувреме, откакто “аспирините” бяха съвсем цялостни господари през първата част, до момента в който от Майнц изглеждаха доста по-опасни след почивката.

Леверкузен откри резултата в 14-ата минута - Леон Бейли преодоля впечатляващо бранител на гостите, напредна отляво, подаде ниско в наказателното поле и там Аларио елегентно преодоля вратаря. В 30-ата минута Демирбай насочи рисков удар, само че стража на гостите се намеси добре. В идната минута и Леон Бейли също опитва от далечно разстояние и топката мина покрай гредата на Центнер. В тези минути домакините направляваха протичащото се на терена съвсем напълно, а гостите опитваха спорадично да заплашват Храдецки, в множеството случаи несполучливо. В 40-ата минута и напречната греда също се оказа в помощ на гостите след удар на Демирбай.

В 57-ата минута гостите бяха покрай равнене, откакто безредие в наказателното поле на домакините докара до отличен пас отляво към Леандро Барейро в наказателното поле, само че той стреля покрай лявата греда на Храдецки. В 65-ата минута още веднъж гостите бяха покрай попадение, когато първо Карим Осисиво бе изведен самичък против вратаря, само че в последният миг топката бе изчистена току преди да стреля, а след това се наложи на два пъти Фосу-Менса чисти удари към метър пред Храдецки. В 71-ата минута играчите на Майнц и съумяха да доближат до попадение на Муса Ниакате след центриране отляво след фаул, само че то бе анулирано заради игра с ръка на нападателя. Само четири минути по-късно същата орис реализира и домакините, чийто гол бе анулиран заради засада.

Домакините се добраха до второ попадение след съвършена контраофанзива в 84-атата минута, когато Петрик Шик получи положително подаване отляво, преодоля бранител и прокара топката сред краката на стража Робин Центнер.

Гостите от Майнц не се отхвърлиха и в 89-ата минута съумяха да понижат изоставането си на 2:1 след чудесно подаване в наказателното поле на Робърт Глатцел сред двамата централни бранители. Това подейства още по-амбициращо на футболистите на Майнц, които очевидно усещаха, че имат опция да се върнат в срещата. Именно и това се случи в три минути по-късно, когато съумяха да изнесат по-бързо след постепенна офанзива на домакините, получиха числено преимущество, а центрирането към точката за осъществяване на дузпа бе посрещнато нескопосано от Свен Бндер, който безусловно заложи топката на голмайстора Кевин Стогер.

С тази точка Леверкузен още веднъж се изкачи в топ 4 с 36 точки, колкото имат и Айнтрахт, само че са с мач по-малко. Майнц е 17-и с 14 точки и на три от Арминия (Билефелд).

Бундеслига 21 кръг, събота 13 февруари  Байер (Леверкузен) 2:2краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР