Байер Леверкузен елиминира Монако от Лига Европа. Аспирините продължават към

...
Байер Леверкузен елиминира Монако от Лига Европа. Аспирините продължават към
Коментари Харесай

Байер Леверкузен отстрани Монако след истински трилър и дузпи

Байер Леверкузен отстрани Монако от Лига Европа. " Аспирините " не престават към осминафиналите на шампионата след дузпи против френския отбор. В постоянното време дуела приключи при резултат 3:2 за Байер, а на дузпите " аспирините " бяха безгрешни. 

Гостите започнаха доста интензивно и насочиха няколко рискови удара в първите десетина минути. Те откриха резултата в 14-ата, когато Фримпонг съумя да влезе отдясно в наказателното поле, центрира ниско и там едва избитата от вратаря Александър Нюбел попадна право в краката на Флориан Виртц и той от близко се разписа за 0:1.

Момчетата на Филип Клеман съумяха доста бързо да се върнат в дуела и изравниха шест минути по-късно, когато бе отсъдена дузпа за нарушаване против Елиен Бен Сегир в наказателното поле, а Висам Бен Йедер я трансформира в попадение.

“Аспирините ” на собствен ред дадоха отговор и още веднъж излязоха напред в резултата след едвам две минути, когато страховит изстрел на Есекиел Паласиос се трансформира в ново попадение за гостите за 1:2.

Амин Адли направи преднината на Байер от два гола. Той се включи от задна позиция при центриране и насочи отличн удар с глава в далечния ъгъл и повиши на 1:3. Домакините демонстрираха, че напълно нямат желание да се отхвърлят и Бен Йедер нацели с доста мощен удар горната греда на немския тим..

Митчел Бакер съумя да означи четвърто попадение за немския отбор в 63-ата минута след контраофанзива, само че се оказа, че е бил в засада и то не бе зачетено.

84-ата минута Монако стигна до попадението, което възстанови равенството в общия резултат на 5:5. Голмайстор бе Брийл Емболо.

В продълженията двата отбора си размениха по още едно положително състояние, само че до нови голове не се стигна. Драмата бе цялостна и при осъществяванията на 11-метровите осъществявания, където само пропуск направи централния бранител на монегаските Елиот Матазо, което и в последна сметка изпрати Байер напред.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР