Байдън заминава на запад за втората си ваканция за месеца

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън и първата дама Джил
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън заминават на запад в петък за повече почивка и релакс.

Първата двойка ще прекара около седмица в района на езерото Тахо, масивното алпийско езеро, което граничи с Калифорния и Невада и е туристическа атракция, особено през зимата заради своите ски курорти. Президентът се отправя натам от Кемп Дейвид, където в петък беше домакин на среща на върха с лидерите на Южна Корея и Япония.

Байдън ще прекъснат ваканцията си за един ден в понеделник, за да посетят Мауи, където горски пожар премина през историческия град Лахайна и уби повече от 100 души досега. Те ще се срещнат с оцелели, лица, които първи реагираха, и местни служители, докато оглеждат щетите.

Байдън беше на почивка по-рано този месец в дома си в Рехобот Бийч, където отиде на колоездене, посети плажовете на Делауеър и отиде за вечерна среща с първата дама на прожекция на хитовия филм „Опенхаймер“.

През предишните лета Байдън също са почивали на остров Киава, Южна Каролина, а първото семейство прекарва Деня на благодарността на курортен остров Нантакет, Масачузетс. Те пътуваха до Американските Вирджински острови в края на миналата година и останаха там през новата година.

След като Байдън се върне във Вашингтон, няма да има недостиг на проблеми за решаване. Белият дом ще прекара голяма част от септември, за да гарантира, че спирането на работата на правителството ще бъде избегнато в края на месеца, като същевременно ще убеждава законодателите да приемат допълнителен финансов пакет, който включва още милиарди за Украйна, както и помощ при бедствия.

През септември Байдън също така има срещата на върха на Г-20 в Индия и годишното Общо събрание на ООН.

Белият дом също така ще продължи агресивно да популяризира законодателните постижения на Байдън под егидата на „Bidenomics ," съсредоточен върху спечелването на повече одобрение от гласоподавателите, докато се бори за втори мандат на поста.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР