Байдън трябваше да посети и Йордания, но срещите му с

...
Байдън трябваше да посети и Йордания, но срещите му с
Коментари Харесай

Байдън кацна в Израел, ще зададе някои трудни въпроси

Байдън трябваше да посети и Йордания, само че срещите му с арабски водачи бяха анулирани сега на неговото тръгване от Вашингтон и по този начин той загуби опцията да организира диалози лице в лице, които съгласно него биха били от решаващо значение за превъзмогването на този сложен миг, напомня Българска телеграфна агенция.

Сега американският президент ще посети единствено Тел Авив, където се чака на срещи с израелския министър председател Бенямин Нетаняху да упорства да се разреши достъпа на незабавна филантропична помощ в Газа. Израел се приготвя за евентуална сухопътна инвазия на Газа в отговор на офанзивите на " Хамас " от 7 октомври, при които бяха убити 1400 израелци.

Говорителят по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи пред кореспонденти на борда на " Еър форс уан ", че Байдън " желае да придобие визия от израелците за ситуацията на място " и ще " зададе някои сложни въпроси ". " Той ще ги зададе като другар ", добави Кърби.

Снимка: АР/БТА

Президентът също по този начин има намерение да се срещне със чиновници на избавителни служби и фамилиите на жертви и заложници, убити и пленени при нападението на " Хамас " в Израел.

Съобщава се, че към 2800 палестинци са били убити при израелски въздушни удари в Газа . Предполага се, че още към 1200 души са блокирани под отломките, само че не се знае какъв брой от тях към момента са живи, споделиха здравните управляващи. Към тази информация обаче не са включени жертвите от вчерашната детонация в болничното заведение в Газа.

Все още не е изяснена повода за гърмежа , показва АП. Управляваното от " Хамас " здравно министерство в Газа съобщи, че разрухата е била породена от израелски въздушен удар. Израелските въоръжени сили отхвърлиха да са забъркани в случилото се и упрекнаха за гърмежа несполучливо изстрелване на ракета от страна на палестинската формация " Ислямски джихад ", само че групировката също отхвърли да е виновна.

Снимка: АР/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР