Байдън се фокусира върху вътрешния си дневен ред и усилията за прекратяване на рака на фона на съобщението за импийчмънт на Маккарти

...
Президентът Джо Байдън ще свика заседание на кабинета си за
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън ще свика заседание на кабинета си за борба с рака в сряда, каза служител на Белия дом пред CNN, в последния опит на администрацията да пренасочи националния разговор около вътрешния дневен ред на президента.

Това ще отбележи първата публична изява на Байдън, откакто председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви планове за започване на разследване за импийчмънт на президента във вторник, нещо, което администрацията определи като „нелегитимно“ начинание.

Срещата, свикана както от президента, така и от първата дама д-р Джил Байдън, ще позволи на представители от всички федерални агенции да информират нацията за новите стъпки от страна на администрацията, неправителствените организации и частния сектор за прекратяване на рака. Усилията са част от по-широката програма за единство на президента, която той често посочва като политически приоритети, които всички американци трябва да могат да подкрепят въпреки политическия момент на разделение.

„Джо Байдън е решен да бъде президент на всички американци“, каза заместник-началникът на кабинета на Белия дом Брус Рийд в изявление във вторник. „Ето защо неговата програма за единство е за постигане на напредък по най-големите предизвикателства, пред които всички сме изправени, независимо от партията. По негово ръководство цялото федерално правителство се мобилизира както никога досега, за да сложи край на рака, какъвто го познаваме.“

Съгласно информационен лист, споделен с CNN преди срещата в сряда, Агенцията за напреднали изследователски проекти за здравеопазване ще обяви инвестиции от 240 милиона долара за финансиране на изследвания и иноватори тази година за проекти, свързани с рака, както и ново партньорство с NIH, Националната служба за борба с рака Institute ще стартира така наречената кутия с инструменти за биомедицински данни, която според администрацията ще бъде „първата стъпка към трансформиране на достъпността на данните във всички медицински области“.

В допълнение, нови програми от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, Администрацията за здравни ресурси и услуги, Министерството на здравеопазването и човешките услуги, Министерството по въпросите на ветераните и Агенцията за опазване на околната среда ще се стремят да разширят грижите за рак към необслужвани общности , намаляване на въздействието на тютюнопушенето в слабо обслужвани, малцинствени, племенни и ветерански общности и инвестирайте в обществени центрове, предлагащи прегледи за рак.

И НАСА, в партньорство с Международната космическа станция, също ще обяви финансиране за изследователски проекти в орбита за напредък на технологията за рак.

Байдън разкри своя „Кабинет за борба с рака“ като част от по-широката инициатива на неговата администрация Cancer Moonshot през 2022 г. Той се състои от представители на Министерството на здравеопазването и човешките услуги, по въпросите на ветераните, на отбраната, енергетиката и земеделието, както и на Агенцията за опазване на околната среда , Националните здравни институти, Националния институт по рака и други в изпълнителната власт.

От своя страна, първата дама използва своята платформа за подкрепа на пациенти с рак и техните семейства, участвайки в повече от 40 събития Cancer Moonshot в 16 града в почти дузина щати, според Белия дом.

Въпросът остава личен за семейство Байдън – и двамата са имали ракови лезии, отстранени като част от рутинни прегледи, докато синът им Бо Байдън почина от мозъчен тумор глиобластом през 2015 г.

Администрацията също се очаква да разкрие нови партньорства от множество НПО и частни субекти като част от срещата в сряда, с ангажименти от страна на Американското онкологично дружество, CVS Health, Левкемията и лимфомното общество, Националната ЛГБТ мрежа за борба с рака и други.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР