Байдън призова за строги оръжейни закони19 деца и двама учители

...
Байдън призова за строги оръжейни закони19 деца и двама учители
Коментари Харесай

Стрелба в начално училище в Тексас - 19 деца и 2-ма възрастни са жертвите на атаката

Байдън прикани за строги оръжейни закони
19 деца и двама учители са починали при пукотевица в начално учебно заведение в американския щат Тексас. Нападателят е 18-годишен юноша. Мотивите му не са известни.

Потвърдено е, че е работил самичък. Трагедията стана в град Увалде на към 140 километра от Сан Антонио.

Разследващите настояват, че обвиненият е бил въоръжен с револвер, полуавтоматична пушка AR-15 и пълнители. Тийнейджърът е обвинен, че е прострелял и баба си при започване на серията убийства.

Местните медии оповестяват, че той може да е бил възпитаник от гимназията в региона.

Началникът на полицията сподели, че стрелбата е почнала в 11:32 локално време във вторник и че проверяващите считат, че нападателят е „ работил самичък по време на това непоносимо закононарушение “.

Губернаторът на Тексас Грег Абът назова стрелцът с името Салвадор Рамос и съобщи, че той е изоставил транспортно средство, преди да влезе в учебното заведение, с цел да открие огън.

Един от убитите е преподавател, който е посочен в американските медии като Ева Мирелес.

66-годишна жена и 10-годишно момиче са в сериозно положение в болница в Сан Антонио в резултат на стрелбата, оповестиха чиновници на Университетската здравна болница.

“I hope she is alive.” Relatives wait in a desperate attempt to find their missing children as the death toll in a school shooting at a Texas elementary school rose to at least 19 students and two adults.
— The Associated Press (@AP)
В тирада от Белия дом президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи: „ Надявах се, когато стана президент, да не се постанова да върша това още веднъж. Още едно кръвопролитие. Ювалди, Тексас, главно учебно заведение -хубави, почтени деца от втори, трети и четвърти клас. И какъв брой други дребни деца, които са били очевидци на случилото се, са видели по какъв начин приятелите им умират, като че ли са на полесражение. Можем да създадем доста повече. Трябва да създадем повече”, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и настоя за надзор върху оръжията.

Той подреди флагове на Белия дом и други федерални здания на Съединени американски щати да бъдат вдигнати на половина в чест на жертвите в Увалде. Последният образователен ден за учениците в региона на учебното заведение беше очакван за четвъртък. Но всички класове и действия към този момент са анулирани за останалата част от годината.

Eva Mireles, a 4th grade teacher of 17 years, was killed while trying to protect her students. Ms. Mireles—married with a child—was “very loved” was an avid hiker & took pride in teaching mostly students of Latino heritage. “She was the fun of the party.”
— Jonathan Weisman (@jonathanweisman)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР