Байдън пред опасност от страшно сгромолясване. Нищо чудно, че Джон

...
Байдън пред опасност от страшно сгромолясване. Нищо чудно, че Джон
Коментари Харесай

Байдън пред опасност от страшно сгромолясване! Ще причини на Америка трилиони долари загуба. И Джон Кери е демонът в това…

Байдън пред заплаха от ужасно строполясване. Нищо чудно, че Джон Кери се отдръпва от поста си на министър на климата. Зелената стратегия на Джо Байдън за трилиони долари се взривява. И никой не е по-тясно обвързван с бързо развалящата се безсмислена стратегия от Джон Кери.

Натискът за електрически транспортни средства е неуспех. Проектите за възобновими източници като офшорни вятърни паркове се анулират с цялостна мощ.

На хората им е омръзнало да им споделят, че не могат да си купуват неща, които желаят, като газови печки и крушки с нажежаема жичка. И – познайте какво? – рационалните хора са подготвени да признаят (най-накрая), че светът ще се движи с изкопаеми горива в обозримо бъдеще.

Дори елитът на Уолстрийт хвърля кърпата.

Fондовете ESG, които са изпепелени от високите си такси и избягването на акции на петролни и газови компании, пресъхват.

Само предходната седмица Chesapeake Energy разгласи, че ще похарчи 7,4 милиарда $, с цел да закупи Southwestern Energy. S което ще сътвори най-големия производител на природен газ в страната. Обединените компании ще задоволяват все по-нарастващото търсене на американски газ за доставка на полутечен природен газ за експорт. Kоето е от значително значение за разхлабване на хватката на Русия върху силата на Европа. Придобиването е сигнал за убеденост, че ограничението на добива на петрол и природен газ, подхванато от Байдън, се е сблъскало с действителната обстановка.

Kолкото и Белият дом да желае да се хареса на климатичното лоби, ние се нуждаем от изкопаеми горива

През 2022 година Байдън даде обещание на съюзнициte от НАТО, че Съединени американски щати ще усилят износа на полутечен природен газ, с цел да задоволят енергийните им потребности. Дори и да го направи, обърканата му администрация продължава да вкарва регулации, които вършат генерирането на такива доставки по-скъпо и по-трудно. Само предходната седмица Белият дом предложи нови санкции за излъчванията на метан. Част от по-широка принуда, която съгласно известията може да направи огромен брой по-малки петролни и газови кладенци нерентабилни. И да понижи производството в Съединени американски щати с до 5%.

В момента федералните управляващи обмислят дали да разрешат построяването на различен терминал за полутечен природен газ на брега на Луизиана. Дали климатичните фанатици от Белия дом ще вземат решение против него?

В същото време войната в Близкия изток още един път потвърждава, че енергийната сигурност е национална сигурност

Войната на държавното управление против изкопаемите горива наподобява глупава с всяка минала минута. Агресията на съветския Путин и иранците се финансира от петрола. Те биха имали по-малко пари, които да влагат в злонамерени действия, в случай че Белият дом на Байдън не възпираше производството в Съединени американски щати. Което би могло да докара до понижаване на международните цени. Понастоящем добивът в Съединени американски щати е 13,2 млн. барела дневно. Като най-сетне надвиши пика от 13 млн. барела дневно, доближат по време на президентството на Тръмп. Но той би бил по-висок, в случай че не бяха забавянията при отдаването чартърен, увеличените такси и други спънки, издигнати от групата на Байдън.

Кери и Джо Байдън би трябвало да дават отговор за доста неща

В края на краищата, в случай че програмата за климата беше толкоз впечатляващ триумф, за какво президентът не тръби за слънчевите полета и електрическите печки. Вместо да крещи, че Тръмп е екзистенциална опасност за демокрацията? Съобщава се, че Джон Кери ще се причисли към екипа на акцията, с цел да подсети на гласоподавателите какъв брой сполучлива е била програмата на Байдън за климата. Ще усили ли това възможностите на Байдън?

Трудно е да си представим Кери да обикаля страната и да приветства устрема на Белия дом към електрически транспортни средства, да вземем за пример. В края на краищата, единствено през последните няколко дни Hertz реши да продаде по-голямата част от своя автопарк за отдаване чартърен на електрически транспортни средства – 20 000 автомобила. Тъй като те стоят бездействащи на парцелите им и поддръжката им коства прекалено много пари. Американците не желаят да наемат електрически автомобили. А и не желаят да ги купуват. Въпреки че Белият дом отпуска от ден на ден пари, с цел да направи скъпите коли по-достъпни.

Приемането на големия Закон за понижаване на инфлацията, за който даже демократичният Economist признава, че е „ подвеждащо “ обозначен законопроект за климата, се счита за огромно достижение от екипа на Байдън.

Законопроектът на стойност 370 милиарда $ е признат от демократите.

Миналото лято Блумбърг, организация, която се занимава напълно с битката с изменението на климата, написа, че „ цената “ на най-големия в историята законопроект за климата „ остава загадъчна “. Най-доброто съмнение на Блумбърг е, че „ неограничените тласъци на Закона за понижаване на инфлацията значат, че разходите… могат да се утроят по първични оценки и да надвишават 1 трилион $ “.

Голяма част от разноските по законопроекта са под формата на „ данъчни облекчения, които не са лимитирани “, оповестява Блумбърг. „ Няма ограничавания за това какъв брой предприятия или жители могат да изискат нови данъчни облекчения. Които са разполагаем за поддръжка на всичко. От закупуването на електрически транспортни средства до производството на екологичен водород и сглобявани в Америка акумулатори “.

Виждате ли проблем тук?

Както и при финансирането на Програмата за отбрана на заплатите в размер на 800 милиарда $, предопределена за поддържане на дребния бизнес по време на Коронавирус, съвсем несъмнено ще има всеобщо прахосване. Неправомерно употребяваните средства по ППЗП отидоха за парадокси. Като това, че данъкоплатците заплатиха сметката за градинаря на Барбра Стрейзънд. Натоварен с поддръжката на нейното имение в Малибу на стойност 20 млн. $.

Вече няколко предприятия в региона на електрическите автомобили и батериите се сринаха. Производителите на електрически автомобили Proterra, Lordstown Motors и Electric Last Mile Solutions подадоха молби за оповестяване в неплатежоспособност. Още дузина компании висят на косъм.

Ще има още банкрути

Правителството не може да реши какъв е комерсиалният триумф. И ще отпусне милиарди за безполезни цели. По-лошото е, че Джон Подеста, политически апаратчик от Белите домове на Клинтън и Обама, дава отговор за разпределянето на над 380 милиарда $ „ зелени “ пари. Наблюдавайте какъв брой пари ще потекат към предприятия в непостоянни щати. Тези, които ще решат дали Джо Байдън ще получи втори мандат.

Джо Байдън получава по-високи оценки за оправянето си с изменението на климата, в сравнение с по съвсем всеки различен въпрос. 43% го утвърждават в неотдавнашно изследване на CNN. Но малко гласоподаватели слагат въпроса високо в листата си с цели.

 Байдън пред заплаха от ужасно строполясване! - ще аргументи на Америка трилиони долари загуба. И Джон Кери е демонът в това... БГНЕС/EPA/JIM LO SCALZO

Джон Кери, пътуващият със аероплан посланик по въпросите на климата, на който беше предоставено да накара други огромни замърсители като Китай и Индия да се ангажират с ограничение на излъчванията, не съумя да го направи. Оказва се, че тези страни дават приоритет на растежа и икономическия триумф. Пред спасяването на планетата. Би било хубаво Белият дом на Байдън да направи същото.

 

 

Източник – Fox News/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР