Байдън налага санкции на над 500 руски цели в отговор

...
Байдън налага санкции на над 500 руски цели в отговор
Коментари Харесай

Байдън налага санкции на над 500 руски цели в отговор на смъртта на Навални

Байдън постанова наказания на над 500 съветски цели в отговор на гибелта на Навални. Според чиновник на Министерството на финансите администрацията на Байдън ще наложи нови наказания на повече от 500 цели през днешния ден в отговор на гибелта на опозиционера Алексей Навални и в навечерието на двегодишната война на Русия в Украйна.

Санкциите са последният ход на администрацията за налагане на последици против Русия на фона на засиленото напрежение сред двете страни.

В изявление във вторник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че новите ограничения ще съставляват „ забележителен пакет “. Той ще обгръща необятен кръг от детайли, свързани с съветската отбранителна индустриална база и източниците на доходи за съветската стопанска система, които зареждат „ военната машина “ на страната.

По-рано в четвъртък президентът Джо Байдън се закани за глобите, като съобщи, че съветският президент Владимир Путин е „ виновен “ за гибелта на Навални.

Коментарите бяха направени малко откакто той се срещна в Сан Франциско с вдовицата и дъщерята на Навални.

Байдън нееднократно е осъждал Путин. Той го назова „ вманиачен простак “ по време на събирането на средства в Сан Франциско в сряда.

„ Имаме един лудглупак, този човек, Путин, други. И постоянно би трябвало да се тормозим от нуклеарен спор. Но екзистенциалната опасност за човечеството е климатът “, съобщи Байдън пред събралите се на събирането на средства.

В отговор Кремъл съобщи, че мненията на Байдън са „ голям срам “ за Съединените щати.

Съливан дефинира пакета като „ следващото завъртане на манивелата “ след затихващите западни наказания против Москва от началото на войната в Украйна. Въпреки че тези наказания затрудниха стопанската система на Русия, те не възпряха Путин да продължи с нашествието.

Съединени американски щати, дружно с други западни държавни управления, постановиха серия от наказания против Русия през последните години. Но тя се приспособи към тях. Путин акцентира устойчивостта на Русия против интернационалните наказания, чийто резултат се демонстрира след време.

Според почитан американски чиновник американските управляващи са работили по нов пакет от наказания против Русия преди гибелта на Навални. Те са ги допълнили след гибелта на опозиционния водач, като са добавили, че американските управляващи са координирали дейностите си с европейските сътрудници по новия пакет.

 

Източник – CNN /Превод:SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР