Байдън е предупредил Владимир Путин за намеренията сиСАЩ ще изпратят

...
Байдън е предупредил Владимир Путин за намеренията сиСАЩ ще изпратят
Коментари Харесай

Ако Русия нахлуе в Украйна: САЩ пращат войски в България и други 8 страни по Източния фланг

Байдън е предизвестил Владимир Путин за желанията си
Съединени американски щати ще изпратят войски в Източна Европа при навлизане на Русия в Украйна. Това е било разисквано по време на онлайн срещата сред Джо Байдън и Владимир Путин. Вашингтон не има намерение да разполага армията си в самата Украйна при вероятно настъпление. Вместо това задачата ще е да подсигури други страни в региона.

Байдън отговори на въпроси на публицисти в Уилмингтън, Делауеър, където прекарва уикенда. Той бе запитан за какво е решил да се откаже от концепцията за разполагане на американски войски в Украйна при положение на „ инвазия “ на Русия. „ Тя в никакъв случай не е била обсъждана. Готови ли сте да изпратите американски войски на война в Украйна, с цел да се бият против Русия на бойното поле? “, попита президентът.

В случай на „ инвазия “ американски войски ще бъдат изпратени в страните от Букурещката деветка (B9), ситуирани на източния фланг на НАТО. Това са България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония.

„ Ще би трябвало да изпратим повече американски и натовски войски на източния фланг, в B9, във всички тези страни от НАТО, за които имаме свещено обвързване да ги защитим от всяка офанзива на Русия “, сподели Байдън.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР