Бай Хуй, MC Kurva, Манаф Тлас… Не, не сме прелистили

...
Бай Хуй, MC Kurva, Манаф Тлас… Не, не сме прелистили
Коментари Харесай

Култови имена, които звучат смешно на български

Бай Хуй, MC Kurva, Манаф Тлас… Не, не сме прелистили речника на българските вулгаризми (даже не знаем дали има такъв), просто с непринудена дяволитост се поровихме за непознати имена, които да звучат повече от занимателно на български. Резултатите се оказаха по-обнадеждаващи, в сравнение с се надявахме. Не е истина до какви недоразумения може да докара една нищо и никаква Вавилонска кула…

Бай Хуй

Страхотна хубавица, нали? А по какъв начин ще реагираш, като схванеш, че това приятно азиатско девойче носи свещеното за нашите географски ширини име Бай Хуй? Няма неистина, няма машинация! Бай Хин Хуй, известна още като Бианка Бай, се счита за един от най-хубавите модели на долни дрехи в Тайван и Китай. Освен това, тя е актриса и се снимала в няколко телевизионни сериала, като да вземем за пример „ Обреченa да те обичам “. Както и да го гледаме, и ние сме обречени да обичаме Бай Хуй!

MC Kurva

Този австралийски рапър е спазил всички неписани догми при избора си на артистично име, а точно да е малко, провокативно и запаметяващо се. А какво по-запомнящо се от MC Kurva? Едва пет букви, пък придават такава експресивност и лекост на изпълнителя… Изобщо няма да е пресилено, в случай че кажем, че бъдещата звезда на австралийския рап е Kurva.

Манаф Тлас

Ако има нещо занимателно във военния спор в Сирия, то това е само името на бригадния военачалник и един от най-високопоставените дезертьори от тамошния режим – Манаф Тлас. Удивително е какъв брой добре се допълват първото име и семейството на някогашния другар на президента Башар Асад – в последна сметка всеки манаф е почнал с малко тлас.

Педерас Чукундуру

Разбираемо е, че този юноша, евентуално от африкански генезис, не е поставил своя фотография на профила си във Facebook. С това удивляващо име, белязало вечно персоналната му карта, е по-добре да седи в анонимност. Хем Педерас, хем Чукундуру.

Фанети Мазакура

Няма по какъв начин да подминем с лека и нищо недържаща ръка името на британския народен представител от Народното събрание в Уимбълдън – Фанети Мазакура. Можем единствено да замълчим почтително пред това титанично и дълбокомислено название с значимото конкретизиране, че надали има по-подходящо име за народен представител.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР