Бавното и постепенно затопляне продължава - минималните температури днес са

...
Бавното и постепенно затопляне продължава - минималните температури днес са
Коментари Харесай

Затоплянето продължава, валежи и гръмотевици в средата на новата седмица

Бавното и последователно стопляне продължава - минималните температури през днешния ден са от 8° в Сливен и 12° в София и Пловдив до 15-16° в Бургас и Варна. Максималните ще останат без основна смяна през днешния ден и ще са сред 20° и 25°, в София - към 21°. Вятърът от изток-североизток краткотрайно ще се усили. Ще се задържи слънчево, с купеста облачност в планинските региони от западната половина на страната, само че единствено на изолирани места в планините ще превали и прегърми.

През нощта ще се задържи безоблачно и съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден ще са сред 9° и 12°. Максималните - още веднъж без смяна - от 20° до 25°, малко по-ниски в североизточните региони и по Черноморието. С до сдържан северен вятър краткотрайно ще прониква по-хладен въздух. Ще бъде слънчево, с превалявания след обяд тук-там в Североизточна България.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над северното крайбрежие - основно там след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан, най-вече северен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е към 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде времето в планините, с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и там към и след обяд - на обособени места в Източна Стара планина ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-североизток.

В околните дни повече слънчеви часове ще има заран, само че към и след обяд на доста места в страната се чакат краткотрайни превалявания и гръмотевици, по-интензивни в сряда и четвъртък, когато има нараснала възможност за градушки. В петък преваляванията ще отслабнат, а покачването на температурите ще продължи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР