Бавно върви електронното преброяване в Хасковска област. Към 21 т.м.

...
Бавно върви електронното преброяване в Хасковска област. Към 21 т.м.
Коментари Харесай

17.5 % се преброиха електронно в Хасковска област

Бавно върви електронното броене в Хасковска област. Към 21 т.м. едвам 17.5 на 100 са се преброили на уеб страницата Национален статистически институт. В това отношение региона е много обратно от междинния % за страната, който е към 25 на 100, само че сме преди прилежащата област Кърджали, където електронно са се преброили по- малко от 10 %.

Електронното броене е целесъобразно поради пандемията, също така то може да се направи когато и да е на денонощието. Преброяването по интернет бе удължено за 30 септември поради проблеми в системата в първите дни. Хората, които изпитват усложнения, могат да посетят краткотрайния център в постройката на Изчислителния център, на бул. „ България “. Там на ет. 6 ги чакат чиновници от статистическия отдел, които ще им оказват помощ да се преброят.

Случайно подбрани семейства ще попълнят данни за раждаемостта и репродуктивните настройки, както и за миграцията и миграционното държание на хората в България. Това е извадково проучване и се организират паралелно с преброяването.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР