Бавно, но славно снегът наближава България. В четвъртък облачността, предимно

...
Бавно, но славно снегът наближава България. В четвъртък облачността, предимно
Коментари Харесай

Снегът наближава страната, в четири области е обявен жълт код за силен вятър утре

Бавно, само че славно снегът наближава България.

В четвъртък облачността, най-вече междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. След обяд в северозападните региони от страната ще стартират превалявания от дъжд , а до вечерта ще завали на доста места в Западна и Централна България.



Преди обяд ще духа сдържан, в югоизточните региони - краткотрайно мощен югозападен вятър . Жълт код за мощния вятър е разгласен за четири области на страната - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. След обяд вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 9° - 11° в Северозападна България до 16°  - 18°  тук-там в югоизточните региони от страната. В София - към 14°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, междинна и висока. Без превалявания. В утринните часове тук-там ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа сдържан краткотрайно мощен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 



 
Над планините ще бъде най-вече облачно и прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел вятър от запад-югозапад. След обяд в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към минус 4°.
 
В петък и събота преваляванията ще продължат, ще са обилни по количество . В петък още преди обяд в Предбалкана и високите полета, а след обяд и в множеството региони от Северна България дъждът ще премине в сняг .

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР