Бавният интернет пречи, дразни и изнервя. Знаем, че времето ви

...
Бавният интернет пречи, дразни и изнервя. Знаем, че времето ви
Коментари Харесай

Как да направя мобилния интернет по-бърз

Бавният интернет пречи, нервира и изнервя. Знаем, че времето ви е скъпо, по тази причина предлагаме да се възползвате от следните няколко практични трика.

Как да направя мобилния интернет по-бърз?
Изчистете кеша на телефона си
Когато кеш паметта се изпълни, всички функционалности се забавят – в това число и интернет връзката. Как да отстраните непотребната кеширана информация зависи от устройството, което употребявате, само че в множеството случаи би трябвало да отидете на Настроики > Приложения. За всяко приложение поотделно ще можете да видите повече информация и бутон „ Изчисти кеша “. Може да свалите и приложение, с което да изчистите всичко едновременно.
Махнете всички ненужни приложения
Всички тези приложения, които съвсем не употребявате, забавят интернет връзката ви. По-добре е да махнете всички джаджи и отворени екрани, от които нямате потребност сега. Дори да работят във фонов режим, е употребяват доста количество трафик.
Настройте браузъра на текстов режим
Ако в дадения миг нямате потребност от изображения, а само от текстова информация, отворете настройките на браузъра си и изберете режим Text Only. Ще видите какъв брой по-бързо ще се зареждат страниците.
Сменете браузъра
Изборът на уеб браузър има значение за скоростта на интернет връзката ви. Някои работят много по-бързо от други.
Проверете настройките на мрежата
Отидете в Настройки > Мобилни данни. Името на това меню варира според от устройството. Трябва да уверите, че видът мрежа е оптималният определен от вас, а е не стеснен до 2G или 3G, в случай че имате опция да употребявате 4G. Трябва да сте сигурни, че е задействана най-хубавата алтернатива, с която разполагате.

Как да извършите интернет връзката на компютъра си по-бърза?
Изберете положително място за рутера и намалете дистанцията сред него и преносимия компютър
Слабият WiFi сигнал е главната причина за по-бавната връзка на вашия преносим компютър. Най-доброто място за рутера е покрай центъра на дома, на стената или върху висок рафт. Уверете се, че е подложен допустимо най-далеч от съседските рутери, електозахранващи кабели, безжични телефони, компютърни кабели, микровълнови печки, бебекамери и халогенни лампи. Всички те могат да попречат на радио сигнала.
Сканирайте за вируси най-малко един път седмично
Вирусите освен вършат компютъра ви уязвим към разнообразни закани и приключване на скъпа информация, само че понижават и скоростта на интернет връзката ви.
Оптимизирайте кеша
Браузърът съхранява данните от уеб страниците, които посещавате, с цел да ги зарежда по-бързо в бъдеще, само че претрупаният кеш има по-скоро негативен резултат върху работата на браузъра ви.
Изключете всички актуализации, които не ви трябват сега
Интернет скоростта постоянно понижава поради работата на други стратегии, изключително когато се обновяват нови версии. Изключвайте всичко, което не употребявате сега.
Блокирайте рекламите на уеб страниците
Използвайте стратегия за блокиране на рекламите, с цел да скриете нежеланите линкове и банери. Този вид данни сформират до 70 % от състава на всяка страница. Ненужно е да споделяме, че това понижава интернет скоростта. Може да множеството реклами и от настройките на антивирусната си стратегия.
Уверете се, че WiFi мрежата ви е предпазена
Когато употребявате WiFi, скоростта се споделя сред всички, които употребяват мрежата. Ако 20 души употребяват мрежата ви, а скоростта е 20 мегабита в секунда, всеки ще употребява единствено по 1 мегабит. Затова не оставяйте домашната си мрежа без ключова дума.

Източник: Bright Side

obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР