Бави се изтеглянето на дерайлиралите цистерни с амоняк при жп

...
Бави се изтеглянето на дерайлиралите цистерни с амоняк при жп
Коментари Харесай

Шефът на НКЖИ: Имаме уверението на сръбските власти, че до 10 януари железният път край Пирот ще бъде възстановен

Бави се изтеглянето на дерайлиралите цистерни с амоняк при жп злополуката край Пирот в края на предходната година. Причината е проблем с единия от двата изпратени от България жп кранове. Изпратен е и цялостен вагон с техника и консумативи, както и 11 експерти, които да работят на терен.

" Всички аварийно-възстановителни действия на жп повредата край Пирот се извършват според взаимно координиран проект сред двете жп компании. Днес след 9:00 часа започва още веднъж тези действия по позиционирането и изправянето на дерайлиралите цистерни с амоняк. Една цистерна е изправена и сложена на стоманения път, през днешния ден една ще бъде сложена настрана на стоманения път и ще продължи нейното източване. Ще останат още 3 цистерни, които попречват възобновяване на влаковото придвижване ", изясни инж. Златин Крумов – ген. шеф на НКЖИ.

Крумов добави, че имат уверението на сръбските управляващи, че до 10 януари стоманеният път ще бъде възобновен и трите цистерни да бъдат преместени. Работи се доста деликатно, защото цистерните са цялостни с амоняк. Теч няма, само че се източват на автомобилни цистерни и амонякът се транспортира на безвредно място.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР