Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу

...
Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу
Коментари Харесай

Министър на Меркел нокаутира Борисов: България е корумпирана! Никакъв Шенген!

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се разгласи против приемането на България в Шенгенската зона.

Според него това е позицията и на неговия Християнсоциален съюз - баварският сътрудник на ръководещия Германия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел.
"В дълготраен проект участието на България и Румъния в Шенген освен е желателно, само че и наложително. Искаме всички страни-членки на Европейски Съюз да се интегрират в структурите му, само че сега приемането на България е изключено. Още е рано за това ", безапелационен е Херман в изявление за в. "Ди Велт ", представено от БНР.

Според баварският вътрешен министър разширението на Шенген не може да става за сметка на сигурността на немските жители. Херман също по този начин акцентира, че " към момента е рисково да приемем България поради високото равнище на корупция и огромните й проблеми с проведената престъпност ".

Баварският вътрешен министър счита, че тези проблеми слагат под въпрос сигурността на границите. "Няма по какъв начин да разбираем пред жителите си, че връщаме границата с Австрия, с цел да се борим с бежанската рецесия, а в това време махаме границите с България и Румъния. Още повече, че България е и външна граница на Европейски Съюз ", добавя Йоахим Херман.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР