Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу

...
Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу
Коментари Харесай

Баварският вътрешен министър се обяви против България в Шенген на този етап

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се разгласи против приемането на България в Шенгенската зона. Според него това е позицията и на неговия Християнсоциален съюз - баварският сътрудник на ръководещия Германия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел. " В дълготраен проект участието на България и Румъния в Шенген освен е желателно, само че и наложително. Искаме всички страни-членки на Европейски Съюз да се интегрират в структурите му, само че сега приемането на България е изключено. Още е рано за това ", безапелационен е Херман в изявление за в. " Ди Велт ", представено от БНР.

Според баварският вътрешен министър разширението на Шенген не може да става за сметка на сигурността на немските жители. Херман също по този начин акцентира, че " към момента е рисково да приемем България поради високото равнище на корупция и огромните й проблеми с проведената престъпност ".

Баварският вътрешен министър счита, че тези проблеми слагат под въпрос сигурността на границите. " Няма по какъв начин да разбираем пред жителите си, че връщаме границата с Австрия, с цел да се борим с бежанската рецесия, а в това време махаме границите с България и Румъния. Още повече, че България е и външна граница на Европейски Съюз ", добавя Йоахим Херман.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР