Баварският финансов министър Маркус Сьодер се обяви против присъединяването на

...
Баварският финансов министър Маркус Сьодер се обяви против присъединяването на
Коментари Харесай

Баварски финансов министър: Не искаме България в еврозоната

Баварският финансов министър Маркус Сьодер се разгласи срещу присъединението на България и Румъния към еврозоната, оповестява " Ройтерс ". Сьодер съобщи, че консервативната му партия също е срещу концепцията за евробондове и основаването на пост на европейски финансов министър.

Германският политик, спряган за министър председател на проспериращата провинция, беше приветстван от присъстващите 4000 души на политическо събитие през вчерашния ден поради изразената от него позиция. Той напомни, че Християнсоциалният съюз е предизвестил преди години Гърция да не се позволява в еврозоната.

" Не желаеме още един спор и повече мошеничества. Не желаеме разширението на еврозоната да включва страни като България и Румъния. Ние сме срещу евробондове и срещу европейски финансов министър ", безапелационен е Зьодер.

Неговите мнения са заради дейните диспути през последните седмици към възможното скорошно подаване на молба на България за влизане в така наречен чакалня на еврозоната. Стартът на тези диспути беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че се чака да аплайваме за присъединение към Европейския валутен механизъм, прочут като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР